Továbbfejlesztették a MÁV applikációját

Kütyü Magazin - 2020. szeptember 3.

Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően, a MÁV applikáción keresztül már lehetőség van megváltani a szegedi 24 és 72 órás napijegyeket, bizonyos MAHART-járatokra napijegyeket, illetve a Dunakanyar Napijegyeket. 

A MÁV mobilalkalmazás az eddigiek mellett új „Térségi és városi jegyek” menüponttal bővült. Erre kattintva elsőként Szegedre lehetséges 24 és 72 órás napijegy megvásárlása sorban állás nélkül. Az együttműködés kiemelt, közös célja Szeged közösségi közlekedési elérhetőségének fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. Ennek érdekében, a mostani fejlesztést követően, a MÁV-START és a SZKT a jövőben kölcsönösen támogatja egymás munkáját, gondoskodik a rendelkezésre álló közlekedési hálózat- és infrastruktúrafejlesztési elképzelések összehangolásáról, közös fejlesztési koncepciók kidolgozásáról. A fejlesztési elképzelések és az utasforgalmi információk alapján egységes menetrendi javaslatokat dolgoznak ki Szeged közösségi közlekedési kiszolgálására vonatkozóan a helyi, a regionális és a távolsági utazási igények magas színvonalú, hatékony kielégítése érdekében. Megteremtik a helyi és a vasúti díjszabásból adódó tarifális együttműködési lehetőségeket, a szolgáltatói értékesítési rendszerek közötti együttműködés kialakítására és a díjtermékek kölcsönös értékesítésének vizsgálatára vonatkozóan pedig javaslatokat dolgoznak ki.

 

A „Térségi és városi jegyek” menüpont alatt elérhető további újdonság, hogy a MÁV alkalmazáson keresztül is lehet jegyet vásárolni a MAHART bizonyos járataira. A június végén aláírt megállapodás szerint, a MÁV-START személypénztáraiban is lehetőség nyílt egyes MAHART-járatokra jegyet vásárolni. Ennek a megállapodásnak a nyomán mostantól az alkalmazáson keresztül egyszerűbben, gyorsabban lehet megvásárolni az 500 forintba kerülő napijegyeket a Dunakanyar körjáratra; a Szentendre–Visegrád; Zebegény–Esztergom; illetve Vác–Visegrád viszonylatra. A napijegy az utas által meghatározott naptári napra, 00:00 és 23:59 között érvényes, amely a rajta megjelölt napon, viszonylaton korlátlan számú utazásra jogosítja annak felmutatóját.

A „Térségi és városi jegyek” menüpont alatt elérhető harmadik újdonság, hogy a MÁV alkalmazáson keresztül is lehetőség van a 2020. augusztus 5-én bevezetett, turisztikailag kiemelt jelentőséggel bíró területet lefedő és a MÁV-START Zrt.-n kívül a MÁV-HÉV Zrt.; a Volánbusz Zrt. és a MAHART PassNave Kft. meghatározott járataira érvényes Dunakanyar Napijegyek megváltására. A napijegy a korábban meghirdetett, változatlan feltételekkel, változatlan áron vásárolható meg az applikációból.

Vissza