Hévízi egészségmegőrző kezelések

Kütyü Magazin - 2020. október 2.

Hévíz már régóta a speciális gyógykezelések, terápiák központja, köszönhetően az itt található különleges gyógyvíznek. Azonban sokakban él még a mai napig a sztereotípia, miszerint ez leginkább az idősebb korosztálynak hasznos, azonban a következő pár sorban szeretnénk bebizonyítani, hogy ez nem így van. Sőt, bárki kiaknázhatja a különféle kezelések előnyeit!

A Medical Wellness küldetése

Ha még nem hallott volna a Medical Wellnessről, akkor hadd mutassam be néhány mondatban, mitől is olyan különleges ez a központ! 

Itt az egészséges életmód módszereit kombinálják a különféle gyógyászati tevékenységekkel, amelyek egy orvosilag ellenőrzött program keretében zajlanak. Sok mindenben eltérnek a hagyományos gyógymódoktól, például ugyanis az egyén áll a középpontban, és a prevenció is nagyon meghatározó.

A ‘70-es évek óta a wellness fogalmának megismerésével és bevezetésével lassan tudomásul vettük, hogy az egészségünkért igazából csakis mi vagyunk a felelősek. A titok nyitja a rendszeres mozgás mellett az egészséges életmód. 

Túlterhelt izmok

A mozgás tehát kulcsfontosságú szerepet tölt be az életünkben. A futás manapság az egyik legnépszerűbb mozgásforma, hiszen könnyen egyénre szabható és több sporttevékenységgel is jól kombinálható. Azonban milyen az emberi természet? Sokszor nagyon nehezen találjuk meg az arany középutat, ekkor az szokott következni, hogy vagy túl kevés vagy túl nagy terhelést vállalunk, de időnként a rendszerességgel is gondunk adódhat. 

A túlterhelés és a gyakorlatlanság miatt pedig kellemetlen panaszok, fájdalmak léphetnek fel, amelyek a test különböző pontjait érinthetik.

Mi a teendő? 

Először is minden mozgást megelőzve fontos a bemelegítés, a nyújtás. De milyen fájdalmak kínozhatnak minket?

Gyakori például a térd körüli duzzanat és fájdalom, amelyet a statikai eltérés, a szalagok, izmok túlterhelése is okozhat. Ilyen esetben a konzervatív terápiás lehetőségek segíthetnek. A hévízi gyógyvíz például világhírű a mozgásszervi panaszok gyógyításában. 

Aztán gyulladás esetén krioszauna, mágnesterápia vagy helyi pakolás ajánlott. Ezeket számos esetben ki lehet egészíteni még például elektromos kezelésekkel, gyógytornával vagy iszappakolással. Az egészségmegőrző kezelések mellett a wellnessrészleg szolgáltatásai is segítenek megtisztulni és feltöltődni. A hévízi Hotel Európa fit**** wellnessvilága minden látogatónak segít relaxálni!

Hol fáj?

Attól függően, hogy melyik testrész érintett, és hol van a fájdalom magja, különböző típusú kezelések szükségesek. 

A csípőt érintő bántalmak esetén például szóba jöhet a súlyfürdő, a denevérpad, a gyógytorna, az iszappakolás, a krioszauna vagy az elektromos kezelés.

A boka fájdalmaira a mágnesterápia, az elektromos kezelés és a krioszauna, stb. is tökéletes. 

De ugyanúgy különféle kezelések alkalmasak az achilles, a sarkantyú, a váll vagy a gerinc panaszaira is.

 
Vissza