Mit kell tudni a megerősített géllakkról?

Kütyü Magazin - 2020. október 4.

A géllakkozás létjogosultsága ma már megkérdőjelezhetetlen. Bár eleinte erősen kérdéses volt, hogy lesz-e rá igény, de az élet beigazolta, hogy mindenképp van helye a műkörmös palettán. 

Mi a géllakkozás?

Bár első körben azt gondolhatják sokan, hogy egy új technológia, de az nagyon fontos, hogy merőben más, mint a műkörömépítés. Ez a tartós géllakkozás egy különleges eljárás, ami jóval tovább bírja, mint a hagyományos lakkok, de ettől függetlenül nem szabad tőle olyan időt várni, mint a műkörömtől. Ez azt jelenti, hogy nem szabad azt remélni, hogy ugyanolyan méretben hordhatjuk, mint a műkörmöket, sőt a mindennapos igénybevételt sem bírják annyira, mint erősebb társaik. 

Mivel egyre nagyobb igény volt arra, hogy a géllakk tartós és strapabíró legyen, így nem meglepő módon elkészültek az első zselés körmök géllakk fedéssel. Mivel az igény a tartósságáról szólt, így került a műköröm alapanyag a géllakk alá.

Szintén ide tartozott, hogy futótűzként terjedt a vélekedés, hogy a géllakk gyengítő hatással van a körömre, így bizonyos időközönként szükséges a pihentetés. Ez hatalmas félreértés, mivel a géllakkok hivatalos eltávolítási módja a leoldás, és nem pedig a reszelés. Meglepő módon, aki ezt betartotta, az is azt tapasztalta, hogy elvékonyodik a körömlemez, amire nem igazán volt magyarázat. 

Bármennyire is meglepő, a problémát az okozta, hogy a leoldás után bufferrel átreszelték a felületet a maximális tapadás érdekében. 

A megerősítő anyagok térhódítása

A megerősítő anyagok megjelenése megoldotta a problémát, ugyanis ezek használatával a köröm rugalmas és tartós lesz, de építeni nem lehet, mint a műkörmöt. 

Külön előnye a megerősítő technikának, hogy a leoldásnál akár reszelni is lehet, mivel csak arra kell figyelni, hogy a megerősítő anyagból egy réteg maradjon a körmön a tökéletes tapadás érdekében. 

A legjobb hír az egészben, hogy az ilyen módon készült lakk akár évekig használható és cserélhető, hiszen nem kell teljesen eltávolítani. De azt fontos, hogy tudd, hogy műkörömépítő alapanyaggal semmi esetre se kezdj neki a megerősítésnek, mert kudarcra van ítélve. Mivel keményebb anyag, így C ív híján be fog repedni. 

Megerősítő és megerősítő között is van különbség, ezért választhatsz tégelyes vagy ecsetes, sűrűbb vagy hígabb, clear, cover, csillámos cover és még számos variáció közül. 

Azt azért nem győzzük hangsúlyozni, hogy a megerősített géllakk nem műköröm, így nem lehet centi hosszan viselni, mert igenis le fog törni, hiszen nem annyira erős, mint az előbbi. Persze megerősítés nélkül is bátran készíthető géllakk, de az különösen sok odafigyelést igényel, és kevésbé lesz strapabíró, mint a cikkünk témájául szolgáló anyag.

 
Vissza