Az OPPO sikeresen tesztelte a hálózati forgalom particionálását lehetővé tévő 5G technológiát

Kütyü Magazin - 2022. június 23.

Az OPPO, az Ericsson és Qualcomm Technologies közösen dolgozik azon, hogy minél hamarabb elérhetővé tegyék 5G Enterprise Network Slicing megoldásukat. A technológiával egymástól független, különböző paraméterekkel rendelkező virtuális hálózati partíciók hozhatók létre, amely stabilabbá és biztonságosabbá teszi az 5G kapcsolatot. A megoldás olyan felhasználási területeken hozhat minőségi ugrást, mint az intelligens gyártási rendszerek, az önvezetés, a telemedicina, vagy a felhőalapú játékszolgáltatások.

Az OPPO globális okoseszköz vállalat, az Ericsson és a Qualcomm Technologies bejelentette, hogy az 5G Enterprise Network Slicing megoldás kereskedelmi forgalomba helyezését megelőző tesztek sikeres voltak, ami fontos lépést jelent a technológia gyakorlati megvalósításában, és a hálózati operátorok számára való elérhetővé tételében a világpiacon.

 

 

Az Ericsson Dynamic Network Slicing Selection és 5G RAN Slicing technológiáinak támogatásával az 5G Enterprise Network Slicing megoldás lehetővé teszi az egyedi követelményeket támasztó alkalmazások és vállalati szolgáltatások meghatározott hálózati szeletekre történő allokálását.  A fizikai hálózat virtuális végpontok között történő particionálásával a technológia független, testreszabott hálózati erőforrásokat biztosíthat a konkrét igények és felhasználási esetek alapján. Ezzel végső soron több 5G erőforrás szabadítható fel, így hatékonyabban lehet kihasználni az 5G hálózatok nyújtotta előnyöket.

A technológia lehetővé teszi az egymástól független, különböző hálózati paraméterekkel rendelkező virtuális „szeletek” létrehozását a hálózatra csatlakozók igényeinek megfelelően. Például egy önvezető alkalmazás számára dedikált hálózati szelet biztosíthatja a szükséges sávszélességet és alacsony késleltetést, így a járművek számára mindig pontosan az az átviteli sebesség, számítási- és adatpontosság áll rendelkezésre, amelyre a biztonságos közlekedéshez szükségük van.

 

 

Az OPPO már évek óta folytat kutatás-fejlesztési tevékenységet hálózatüzemeltetőkkel és más partnerekkel a témában, korábban a Vodafone-nal és az Ericssonnal együttműködve kiépítette az első 5G SA hálózatot az Egyesült Királyságban, a Coventry Egyetemen mutatta be először az 5G SA hálózatszeletelő technológiát, és a China Mobile-lal dolgozott együtt az 5G-s terminálszeletelés tesztelésének és ellenőrzésének befejezésében. A jövőben az OPPO továbbra is együttműködik globális szolgáltatói partnereivel az 5G vállalati hálózatszeletelés alkalmazásának és megvalósításának elősegítése érdekében, biztonságosabb, megbízhatóbb és rugalmasabb 5G kommunikációt biztosítva a kereskedelmi partnerek és a végfelhasználók számára.

Nyitókép: ericsson.com

Kulcsszavak: OPPO, Ericsson, 5G, Qualcomm
Vissza