A Sony bemutatja a vlogoláshoz tökéletes ECM-G1 puskamikrofonját

Kütyü Magazin - 2022. július 21.

A Sony bemutatja új, kisméretű és pehelykönnyű ECM-G1 mikrofonját, amely kiváló minőségű hangrögzítéssel javítja a videófelvételek minőségét. A környezeti hangok kiszűrésével és a tiszta frontális hanggyűjtéssel a felhasználók kivételes hangminőséget élvezhetnek a tartalmak rögzítésekor.

A videófelvételek színvonalának növelése kiváló minőségű hangrögzítéssel

A tiszta, jó minőségű hang fontos szerepet játszik a videós tartalmak rögzítésekor. Az ECM-G1-t nagy átmérőjű (kb. 14,6 mm) mikrofonkapszulával látták el, amely a külső zajok kiszűrése segítségével tiszta hangrögzítést biztosít, ezáltal jelentősen javítja a videókészítés minőségét.

Az ECM-G1 tökéletes mikrofon vlogoláshoz, hiszen szélvédője segítségével minőségi felvételek és tiszta hangok készíthetőek kültéren is, emellett a szerkezetét is úgy optimalizálták, hogy a rezgéscsillapítóknak köszönhetően képes legyen csökkenteni a frekvenciavibrációs zajt. Multi Interface (MI) aljzattal ellátott Sony fényképezőgéphez csatlakoztatva a kábel nélküli kialakítás még a kábel által okozott vibrációs zajt is képes kiszűrni.

 

Környezeti hangok kiszűrése és tiszta frontális hangrögzítés

A tiszta hangrögzítést a kamera előtt található szuperkardioid és a környezeti hangok kiszűrése biztosítja, így az eszköz kizárólag a kívánt hangot rögzíti – nagyszerű választás vlogfelvételek készítéséhez. Az ECM-G1 beltéri felvételek készítésekor is rendkívül hatékonyan csökkenti a falakon keresztül visszaverődő hangokat és utózengéseket, ami tiszta beszédhangot eredményez.

 

Kiváló hangminőség bárhol, bármikor

Az MI aljzat funkció nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé az akkumulátor- és kábelmentes felvételeknek köszönhetően. Az áramellátás közvetlenül a kamerából érkezik a mikrofonba, így nem okoz gondot az akkumulátor esetleges lemerülése vagy az útban lévő kábelek – még akkor sem, ha a felhasználó a nyitott LCD-monitorral vízszintesen készít felvételeket állítható szögű LCD-monitorral. 

Az ECM-G1 egy rendkívül könnyű, mindössze 34 grammos, kompakt mikrofon (méret: 28,0 mm x 50,8 mm x 48,5 mm), így bárhol és bármikor használható. 

 

Végezetül, a könnyebb használat érdekében az eszköz tartozékai közt megtalálható egy rögzítőkábel  is, a mikrofoncsatlakozó  pedig számos eszközzel , például fényképezőgépekkel és okostelefonokkal is kompatibilis, így a felhasználók számára maximális rugalmasságot biztosít felvételek széles skálájához.

 

Elérhetőség

Az új ECM-G1 2022-ben válik elérhetővé a Sony hivatalos viszonteladóinál.

Vissza