Itt a Dell legújabb üzleti portfóliója

Kütyü Magazin - 2023. április 4.

Ideje belátni, hogy a különböző munkatípusok világában élünk. Legyen szó hibrid, távoli, rugalmas vagy irodai munkáról, a munkavégzés módja és helyszíne ma már mindenki esetében más és más. Egy dolog azonban alapvetően állandó: a technológia. Ez a közös nevező az együttműködés és a hatékonyság mögött, amely a rugalmasság és szabadság új lehetőségeit kínálja.

Bár ma már sokan dolgozhatnak rugalmasan, továbbra is léteznek a munkavégzésünket korlátozó tényezők. A Dell Technologies célja, hogy megoldást találjon a még fennmaradó kihívásokra, így a vállalat üzleti portfóliója is ezt tükrözi. Ez a cél meghatározó az eszközöktől kezdve az ökoszisztémán keresztül a szoftverekig és megoldásokig, amelyek magasabb szintű kapcsolatokra és együttműködésre nyújtanak lehetőséget. 

A vállalat eszközei a világ legintelligensebb és legbiztonságosabb üzleti célú számítógépeiként ismertek. Most új külsővel és együttműködési funkciókkal, valamint nagyobb teljesítménnyel frissültek. A laptopok és munkaállomások mellett, a gyártó egyszerűsítette asztali portfólióját, újabb monitorral bővítette kínálatát, és a teljes számítógép-ökoszisztémára kiterjesztette az okos megoldásokat. Mindemellett a fenntarthatóságot, a biztonságot, a kezelhetőséget és a szolgáltatásokat is szem előtt tartották, amelyek segítségével a vállalkozások elérhetik céljaikat, és tehermentesíthetik az informatikai részlegek mindennapi terheit.

Továbbfejlesztett eszközök 

A mindennap használt technológiai eszközök – a telefontól kezdve az autóig – kiegészítői az identitásunknak. Ugyanez mondható el a munkánkhoz használt számítógépekről is. Az emberek a megbízható teljesítményt, utazás közben is hatékony munkavégzést és gördülékeny együttműködést kínáló üzleti eszközöknél többre vágynak. Olyan eszközöket szeretnének, amelyek illenek a stílusukhoz és a formavilágot illető ízlésükhöz. Ezek a szempontok is megjelennek az új Dell Technologies megoldásokban:

Latitude: Új megoldásokkal és részletes formatervezési elemekkel töltötték meg a tervezők ezeket az eszközöket, a fejlett hang- és videóalapú együttműködési funkciók, a fenntartható alapanyagok és az akkumulátort kímélő mikro-LED-alapú billentyűzettechnológia mellett. 

• Az ultraprémium szintű Latitude 9440 a világ legkooperatívabb üzleti PC-je, az XPS sorozat által ihletett kialakítással. Tökéletes eszköz a vezetők, tanácsadók és értékesítők számára, amely a világ első haptikus együttműködési érintőpadjával rendelkezik, a részletesebb és testreszabhatóbb konferenciaélmény érdekében. A kétfunkciós eszköz mart alumínium elemekkel rendelkezik, ami prémium szintű megjelenést és tapintást kínál, az új billentyűzeten pedig szélesebb, hézag nélküli billentyűk találhatók (ezt nevezik rács nélküli billentyűzetnek), kényelmessé téve a napi munkát. 

 

• A Latitude 7340/7440 Ultralight modellek könnyen beleférnek a táskába. Mindkettő alaptömege épp 1 kg alatt/fölött van, így meglepően könnyűek, ugyanakkor strapabíróak is. Mindez nem jelenti a funkciók korlátozását: mindkét eszköz 16:10-es képarányú kijelzővel és 5 MP-es kamerával rendelkezik, hatékony, kényelmes mobil munkaterületet biztosítva.  

Precision: Az alkotók, tervezők, mérnökök és más specializálódott, nagy teljesítményigényű felhasználók mind egyedi követelményekkel rendelkeznek. A teljesítményt és a grafikai képességeket részesítik előnyben, tekintve, hogy nagy grafikai igényű alkalmazásokat és szoftvereket használnak az irodában, a stúdióban vagy útközben. Ezen igények teljesítése érdekében a vállalat a Precision mobil és helyi munkaállomásait új fejlesztésekkel bővítette, többek között a legújabb, 13. generációs Intel Core processzorokkal és NVIDIA RTX Ada videokártyákkal.

Tavaly egy páratlan teljesítményt nyújtó, 14 colos munkaállomást mutatott be a Dell Technologies, a Precision 5480 idén pedig teljesítménybeli fejlesztésekkel bővül a processzor, a videokártya és továbbiak terén. Ez viszont még nem minden: az 5000 sorozatú termékcsalád új tagja egy 16 colos mobil munkaállomás. A Precision 5680 a világ legkisebb alapterületű 16 colos eszköze, amely ugyanakkor lenyűgöző teljesítményt nyújt, akár Intel Core i9 (45 W) processzorral, akár NVIDIA RTX 5000 Ada videokártyával és 64 GB DDR5 memóriával. Még nagyobb teljesítményt és részletesebb megjelenítést kínál a 16:10-es képarányú kijelzőnek és az akár UHD+, PremierColor funkciójú megjelenítésnek köszönhetően, melyhez stílusos, könnyű kialakítás párosul. 

OptiPlex: Az új OptiPlex portfólió az asztali számítógépek területén szerzett, három évtizednyi innovációs tapasztalat eredménye. Az ügyfelek visszajelzéseinek megfelelően az eszközök mostantól könnyebben konfigurálhatók és kezelhetők, mint valaha. A leegyszerűsített portfólióban a felhasználók gyorsan megtalálhatják a kívánt rendszert a munkaterülettel és teljesítménnyel kapcsolatos igényeik alapján. Választhatnak például a helytakarékos kialakítások és minimalista asztali rendszerek között, teljesítménybeli lehetőségek széles választékával, illetve összpontosíthatnak a bővíthetőségre és teljesítményre is a toronykivitelű asztali modellekkel. 

A portfólió termékei mostantól intelligensebbek is, így a rendszergazdák könnyebben kezelhetnek több, vagy akár több ezer eszközt is egyetlen BIOS-beállítással, ami értékes időt takarít meg az informatikai részlegek számára. Az OptiPlex All-in-One pedig a kényelmet és stílust letisztult formavilágban egyesíti, beépített együttműködési, biztonsági és adatvédelmi funkciók mellett. 

Szerteágazó ökoszisztéma

A modern munkahelyi számítógéphez szoftver- és ökoszisztéma-megoldások is szükségesek, amelyekkel maximalizálható a hatékonyság.

• A Dell UltraSharp 49 colos, ívelt USB-C-hub monitor két, 27 colos QHD partícióra osztható, és nem rendelkezik köztes kerettel. A brókerek, mérnökök és adatelemzők többképernyős hatékonysági igényeit szem előtt tartva lehetővé teszi két számítógép csatlakoztatását egyetlen monitorhoz, egyidejűleg jelenítve meg mindkét kimenetet. A 2000:1-es kontrasztarányú IPS Black paneltechnológia széles látószögben tesz lehetővé kétszer akkora színkontrasztot, mint egy hagyományos IPS technológiás monitor. Az USB-C hub monitor számos csatlakoztatási lehetőséget kínál, amely akár 90 W-os tápellátást biztosít a laptopoknak, és 2,5 GbE-s kapcsolatot is lehetővé tesz a beépített Ethernet-porttal. A monitor mindemellett ComfortView Plus funkcióval is rendelkezik a szem nagyobb kényelme érdekében, az integrált előugró csatlakozóblokk pedig gyors hozzáférést nyújt a portokhoz, így a külső eszközök könnyen csatlakoztathatók.

 

 

• A Dell Optimizer meglévő funkcióit, mint például az intelligens audió beállítások, adatvédelmi, csatlakozási és együttműködési funkcióit, amelyek tanulnak és reagálnak az felhasználó munkamódszerére, tovább bővítjük. A szoftverek esetében elmondható, hogy minél kevesebb alkalmazást kell megnyitni és végigböngészni, annál jobb. A Dell Optimizer legújabb verziója ezért kiterjeszti az intelligens vezérlést a számítógépről a teljes ökoszisztémára. A segítségével könnyebben, egyetlen felületen kezelheti a kijelzőket és kiegészítőeszközöket. Emellett a számítógépek audiofunkcióit is továbbfejlesztették. A visszhangszűrési funkció kiszűri a hívásokban részt vevők figyelmét zavaró visszhangokat, a hangminőség-figyelés pedig felugró üzenettel figyelmezteti Önt, ha a hangminősége gyengévé válik. 

Az informatikai részlegeknek és másoknak 

A Dell Technologies ügyfeleinek fontos, hogy a gyártó hogyan segíthet nekik elérni fenntarthatósági céljaikat, hogyan teheti lehetővé a biztonságos hibrid munkavégzést a kibertámadások növekvő fenyegetése mellett, és hogyan csökkentheti az informatikai részlegek túlterheltségét. Az informatikai döntéshozók 45 százaléka nem teljesen biztos abban, hogy a munkatársaik bárhol biztonságosan dolgozhatnak. Ezért a vállalat folyamatosan keresi a korszerűsítési lehetőségeket, és igyekszik megfelelni az ügyféligényeknek ezeken a kiemelt területeken.

• Fenntarthatóság: A Dell kiemelt figyelmet fordít a fenntartható tervezésre a termékeinek és csomagolásainak terén. Dolgoznak az alacsony széndioxid-kibocsátású alumínium nagyobb mértékű alkalmazásán, több újrahasznosított alapanyagot használnak fel, illetve nagyobb arányban is alkalmazzák ezt az anyagot is a portfólióban. Megjelenik többek között a Latitude 9440 és Precision 5680 modellekben, valamint az év későbbi részében megjelenő Latitude 7000 sorozatban. Növelték a fogyasztói használat után újrahasznosított anyagok százalékos arányát, hogy tovább csökkentsék a legfenntarthatóbb Latitude laptopsorozatunk, a Precision 3000 sorozatú munkaállomások és a legújabb üzleti monitorok környezeti lábnyomát. A Dell Optimizer hőkezelési beállításain belül a „Csendes” üzemmód akár 18 százalékos energiamegtakarítást is biztosíthat.

• Biztonság: Legújabb biztonsági bejelentéseiben kiemeli a gyártó az új szolgáltatásait és megoldásait, amelyek célja az iparág legbiztonságosabb üzleti számítógépeinek megalkotása és a megbízható, hardveres és szoftveres védelemmel ellátott munkaterületek létrehozása. Ennek része a CrowdStrike-kal való együttműködés, amelynek célja, hogy ügyfeleknek nagyobb választékot kínáljon a kiberbiztonsági szoftverek terén. A két vállalat ajánlata hardverellátási lánchoz kötődő biztonsági megoldás, amely további biztosítékot nyújt arra, hogy a PC-k a megrendelésnek megfelelően érkeztek meg, valamint egy észlelési és elhárítási szolgáltatás, amely segít az ügyfeleknek az IT-környezetek védelmében. Emellett a Dell Technologies eszközeit a lehető legegyszerűbben kezelhetővé, telepíthetővé és használhatóvá teszi.

Vissza