Hazánkban is bemutatkozott a ZTE Skate

Farkas Norman - 2011. október 27.

A rendkívüli ár/érték aránnyal megáldott termékeiről híres, világviszonylatban immár az 5. legsikeresebb mobiltelefon-gyártó hivatalosan bemutatta Magyarországon a legújabb Android alapú készülékét a ZTE Skate személyében. A 4,3 hüvelykes érintőképernyővel felszerelt okostelefon Android 2.3.5 Gingerbread rendszerrel fog landolni a magyar piacon, méghozzá a nagyon közeli jövőben.

A 126 x 68 x 11 milliméteres és 136 grammos ZTE Skate nem nevezhető aprócska modellnek, de a méretes kijelző ugyebár kompromisszumokkal jár. Ha már a megjelenítőnél járunk, megemlítendő, hogy egy 4,3 hüvelykes,  480 x 800 pixel felbontású, kapacitív technológiát használó TFT panel kapott helyet a készülékben. Az operációs rendszer dinamikus működéséről egy 800MHz-es processzor, valamint 512MB RAM gondoskodik. A hardver tehát nem gyenge, viszont arról még nincs semmilyen információ, hogy a jövevényre megérkezik-e az Android Ice Cream Sandwich. A telefonba csupán 150 megabájtnyi belső tárhely került, de ezt a sokszorosára növelhetjük microSD memóriakártya segítségével.

Természetesen a WLAN (802.11b/g), Bluetooth(2.1 A2DP) és GPS modulokon felül a HSDPA (7,2Mbps) és HSUPA(5,76Mbps) adatátviteli képességek, valamint a beépített gyorsulás-, távolság- és fényérzékelő sem hiányzik a Skate repertoárjából. A 3,5-es jack és microUSB aljzattal egyaránt bíró okostelefon energiaellátását egy 1420mAh kapacitású akkumulátor látja el, mely 4 óra beszélgetési időt, illetve 210 órás készenlétet képes biztosítani.

A Skate a képalkotás terén tökéletesen megfelel a középkategóriás mobilokkal szemben támasztott elvárásoknak, azaz 5 megapixeles, autófókusszal operáló kamerát tudhat magáénak, melyet sötétben LED villanó segít. Sajnos előlapi kamerával nem vértezték fel a kütyüt, tehát videócsevegésre nem éppen a Skate a legalkalmasabb eszköz.

A specifikáció egyik érdekes pontja, hogy a ZTE mobilja képes az ébresztésre kikapcsolt állapotban is. Erre azért kíváncsi lennék, hiszen köztudott, hogy az okostelefonok zöme képtelen erre a mutatványra.

Ha le szeretnél csapni egy ZTE Skate-re, már nem kell sokat várnod, ugyanis a grafitszürke színben pompázó készülék néhány nap múlva megjelenik a Magyar Telekom kínálatában, ára – a Blade névre keresztelt elődmodellhez hasonlóan – igen kedvezően alakul majd, de pontos összeget egyelőre nem tudunk közölni.

A ZTE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Jason Yang szerint - "Ez okostelefon egy fontos előrelépés azon az úton, amit a ZTE a Blade modellel kezdett meg a közép-felsőkategóriás piac irányába."

Te mekkora sikert jósolsz a kínai gyártó legújabb termékének?

Vissza