Beszédes nevű csúcsmobil – LG Optimus 4X HD

Farkas Norman - 2012. február 23.

A koreai gyártó bemutatta első négymagos, Tegra 3 processzorral felvértezett okostelefonját. Az Android 4.0 ICS alapú jövevény nem csak a teljesítmény, hanem a megjelenítés terén is ott van a topon, ugyanis egy 4,7 hüvelykes HD kijelzőt kapott.

Egy vérbeli felsőkategóriás készülék tulajdonságai csak részben váltak ismertté, a részleteket a hamarosan induló Mobile World Congressen tudhatja meg a nagyvilág.

A 4,7 hüvelykes, 720 x 1280 pixel (HD) felbontású IPS érintőképernyővel, Bluetooth, WLAN és GPS modullal, valamint HSDPA adatátviteli képességgel szerelt masina lelke egy 1,5GHz órajelű Nvidia Tegra 3 quad-core processzor, melyet 1GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki. A 2150mAh kapacitású akkumulátorral ellátott kütyü képalkotási képességeit illetően sincs okunk panaszra, hiszen egy 8 megapixeles fő, illetve egy 1,3 megapixeles előlapi kamera kapott benne helyet. A karcsú, mindössze 8,9 milliméter vastag okostelefon szoftveres szempontból is naprakésznek ígérkezik, hiszen fedélzetén az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel landol majd a piacon.

Az LG Optimus 4X HD európai forgalmazására a második negyedévben kerül sor, várható ára egyelőre rejtély.

Vissza