Levitte a metróba a Hipernetet a Telenor

forrás Prim Online - 2012. március 23.

2012. március 23-től a Telenor ügyfelei számára Budapest teljes metróhálózatán elérhetővé vált a Hipernet. Ezzel a Telenor mindhárom metróvonal teljes hosszán, valamint az állomások területén is mobilinternet élményt biztosít felhasználóinak utazás közben.

A Telenor hálózatfejlesztésének földfelszíni részét 2011 végén befejezte, így a legkiterjedtebb és az egyik legnagyobb elméleti letöltési sebességet biztosító 3G mobilinternet-hálózatot tette elérhetővé ügyfelei számára. A szolgáltató 2012-es tervei közt szerepel a finomhangolás, az újabb területek bekapcsolása a 3G hálózatba és a beltéri lefedettség növelése, melynek első lépéseként március 23-tól a Millenniumi Földalatti Vasúton, a 2-es és 3-as metró teljes vonalán valamint a Szentendrei HÉV földalatti szakaszain és ezek valamennyi megállóhelyén biztosítja a 42 Mbps elméleti letöltési sebességű mobilinternetet.

Március közepétől például a piros metróval utazó Telenor előfizetők akadozás nélkül nézhetnek végig egy 7 perces videót a YouTube-ról, amíg a Keleti pályaudvartól az Örs vezér tere végállomásra érnek. Ebben a cellahatárok sem zavarhatják a netezőket, mert a Telenor még egy speciális állomást is telepített több megállóhoz, így a videóletöltés és a böngészés egy pillanatra sem akad meg.

Vissza