Windows Phone 8 Apollo mobilokon dolgozik a Huawei

Farkas Norman - 2012. április 25.

A legújabb hírek arról szólnak, hogy a Huawei több Apollo rendszerű okostelefon idei kiadását tervezi. Kínai források szerint egy LTE képes, Windows 8 köré épülő táblagép is helyet kaphat a gyártó 2012-es portfóliójában.

A kínai WPDang állítása szerint a Huawei egy több mint 70 főből álló csapatot állított rá azon Windows Phone 8 Apollo rendszerű okostelefonjai fejlesztésére, melyeket még idén piacra kíván dobni. Az egyik jövevény ára feltehetően 300 dollár körül alakul majd, ám ennél bővebb információ nem áll rendelkezésre a témában.

Az oldal értesülései szerint az Apollót futtató telefonok mellett egy Windows 8 ARM rendszerű, LTE hálózati támogatással bíró Huawei táblagépre is számítani lehet, mely valamikor 2012 vége felé kerülhet kereskedelmi forgalomba.

A kínai gyártó tavaly 20 millió okostelefont adott el, 2012 végéig pedig további 60 millió egység leszállítását tervezi, így érthető az igyekezete. Bár egyre világosabb, hogy a vállalat minél több platformon jelen akar lenni, a legnagyobb sikereket az Android alapú masinái hozhatják el számára elsőként, hiszen a hihetetlenül vékony Ascend P1 S, illetve a négymagos Ascend D Quad is a megjelenés küszöbén van már.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza