LG Optimus LTE 2 – maroknyi erőmű

Kütyü Magazin - 2012. június 4.

A laptopokhoz hasonló 2 GB memóriával és a megnövelt akkumulátor-élettartamot szavatoló egy chipes megoldással felvértezett Optimus LTE 2-vel erősít az LG. A legújabb, Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató LG Optimus LTE 2 4,7 hüvelykes True HD IPS kijelzője megnövelt (550 nit) fényerősséget biztosít. Az alapvető funkciókhoz szükséges baseband és a processzor chipeket egyesítő integrált LTE modem pedig az akkumulátor energiatakarékos működéséről gondoskodik.

Az LG bemutatta Koreában LTE termékcsaládjának legújabb tagját, az LG Optimus LTE 2-t. A készülék az első okostelefon  amibe 2 GB RAM memóriát szereltek, az optimális LTE kapcsolat, a sebesség és a stabilitás érdekében.

Az LG Optimus LTE 2-t meghajtó 2 GB RAM teljesítménye laptopokéval vetekszik és kétszerese a táblagépekének. Ilyen erős processzor először került okostelefonba, aminek nagyméretű alkalmazások stabil futtatása vagy több program egyidejű kezelése sem okoz gondot. A 4 és 5 hüvelyk közötti Koreában kapható telefonok közül az LG Optimus LTE 2 büszkélkedhet a legnagyobb, 2150 mAh-es erőforrással. A megnövelt akkumulátorkapacitáson felül a 2 GB RAM és az LTE modem egy chipes megoldása is hozzájárul a készenléti idő 40%-os növekedéséhez.

Az LG Optimus LTE 2 kompatibilis az LG vezeték nélküli töltőjével (WCD-800), így annak dokkolójára helyezve minden eddiginél egyszerűbben tölthetjük fel a telefonunkat. Az innovatív kiegészítőt a Vezeték Nélküli Szabványok Konzorciuma (Wireless Power Consortium) is jóváhagyta a Qi szabványok értelmében. Mivel az akkumulátortöltő áramkört az akkumulátorfedél helyett a készülékbe építették, több mint egy 1 mm-t sikerült lefaragni a korábbi vezeték nélkül tölthető termékek akkumulátorfedeleihez képest. A könnyű töltési módszernek és a nagyobb energiahatékonyságnak köszönhetően a felhasználók hosszabb ideig élvezhetik a különféle tartalmakat és az internetböngészést okostelefonjukon.

Az LG Optimus LTE 2 a fentieken túl számos különböző innovatív funkcióval szórakoztatja a felhasználókat. Az „Time Machine” kamera funkcióval a felhasználók sohasem maradnak le a drámai vagy fontos pillanatokról, visszamehetnek időben azokhoz a pillanatokhoz, amelyekre mindig emlékezni szeretnének. A „Voice Shutter” funkcióval a hangutasítással készíthetünk fényképeket, bármilyen gomb megnyomása nélkül. Az LG Optimus LTE 2 okostelefonon az Android új, 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszere fut.

Az intelligensebb és gyorsabb ICS operációs rendszer többek között az eddiginél is fejlettebb multi-tasking használatot tesz lehetővé. Az új kezelőfelületen számos különböző kényelmi funkció érhető el, ideértve az arcfelismerés alapú billentyűzár-kioldást, a minialkalmazások méreteinek szabályozását, valamint a könnyen kezelhető mapparendszert. Az LG Optimus LTE 2-ben megtalálható továbbá az LG Optimus Vu: készülékben debütált gyorsjegyzet (Quick Memo) funkció is, amelynek lényege, hogy könnyedén rögzíthetünk és jegyzettel láthatunk el bármilyen képernyőt anélkül, hogy külön jegyzetalkalmazást kellene használnunk.

Az Optimus LTE 2 május közepétől elérhető minden koreai mobilszolgáltató kínálatában. A készülék hazánkba való bevezetéséről a későbbiekben várható információ.

Kulcsszavak: LTE, LG
Vissza