Import tilalom fenyegeti a Galaxy S III-at?

Kütyü Magazin - 2012. június 8.

Az Apple igen kényelmes módon, a Galaxy Nexus-szal szemben indított keresetének kiterjesztésével szeretné tűz alá vonni a Galaxy S III készüléket. A cég azzal indokolja döntését,  hogy szerinte a Samsung új csúcsmodellje lényegében a Nexus utódja.

A kudarcba fulladt Apple-Samsung egyeztető tárgyalások után várható volt, hogy a szabadalomháború folytatódik, így nem is olyan meglepő, hogy az Apple a Galaxy S III Egyesült Államokra vonatkozó import tilalmáért küzd. A dél-koreai gyártó újdonsága egyébként csak a hónap végén érkezik meg a tengerentúlra, így az almás vállalatnak még bőven van ideje intézkedni.

Bár a Samsung közölte az Apple-lel, hogy külön eljárást kell indítania az S III ellen, az amerikai óriás visszadobta a labdát, mondván, hogy a szóban forgó eszköz a Galaxy Nexus közvetlen utódja, így teljesen jogosan terjesztheti ki rá a korábban kiadott referenciamodellre vonatkozó beadványát, melynek középpontjában a "data tapping" funkció, az automatikus szókiegészítés, a húzással történő képernyőfeloldás (slide-to-unlock) szabadalmainak illetéktelen használata áll.

Az Apple emellett azt fürkészi, hogy a Samsung miként sértette meg a Siri-hez kapcsolódó szellemi tulajdont a hasonló képességekkel megáldott S Voice asszisztensével.

Az Apple nem tétlenkedett, a HTC készülékeire irányuló panaszait is helyesbítette, s immár 28 tajvani modell betiltását helyezte kilátásba a "data tapping" jogtalan használata miatt.

 

 [Forrás: AndroidGuys]

Kulcsszavak: per, Apple, Samsung, HTC
Vissza