Hogy lesz egy mezei tévéből androidos okostévé? - Pocket TV [Videó]

Farkas Norman - 2012. június 15.

Egy zsebre vágható kütyü bukkant fel a Kickstarteren, melynek segítségével a normál tévénkből egy csapásra Android 4.0 ICS rendszert futtató okostévét varázsolhatunk.

Manapság egyre elterjedtebbek az okostévék, ám nem kis befektetést igényel, ha normál televíziónkat egy korszerűbb, szélesebb szolgáltatáskínálatot biztosítani tudó változatra szeretnénk cserélni. Ha nem akarunk mélyen a pénztárcánkba nyúlni, akkor az Infinitec nekünk találta ki a  Pocket TV-t, mely egy TV árának töredékéért  megvásárolható.

A microSD kártyahellyel, 4GB belső tárhellyel, 512MB RAM-mal és 1GHz-es Cortex A9 processzorral felvértezett eszköz HDMI porton keresztül csatlakoztatható a tévéhez, melyet aztán egy baromi nagy képernyővel megáldott androidos táblagépként is használhatunk. Persze a tévék zöme nem rendelkezik érintőképernyővel, de ez sem gond, hiszen a készülék egy USB csatlakozóval is rendelkezik, melynek révén különböző perifériákat kapcsolhatunk hozzá, sőt akár a 4GB-os belső tárhelyet is kiterjeszthetjük egy külső merevlemezzel, vagy pendrive-val.

Az androidos tévénk vezérlésével biztosan nem lesz gondunk, ugyanis WiFi (Air Remote), vagy infra alapú (IR Remote) kiegészítők is rendelkezésünkre állnak (utóbbiból egyet a Pocket TV alapcsomagjában is találunk), ráadásul a Google Play és az Apple App Store felületéről letölthető Google Remote TV alkalmazás segítségével okostelefonunkat us használhatjuk távirányítóként.

 

 

Az alábbi videó kiválóan szemlélteti a Pocket TV-ben rejlő lehetőségeket, érdemes megnézni. A készülék október környékén kerülhet forgalomba, 190 dolláros áron. Ha már most lefoglalsz egyet a masinából, akkor csak 135 dollárt kell kicsengetned érte.

 

 

Tetszik a megoldás? Itt mindent megtudhatsz róla!

Kulcsszavak: Smart, TV, Android
Vissza