Xiaomi MI-2: HD kijelző, négymagos processzor és verhetetlen ár

Farkas Norman - 2012. július 24.

A kínai Xiaomi új okostelefonnal készül, mely elődjéhez, a MI-1-hez hasonlóan lehengerlő hardveres felszereltséggel, elképesztően baráti áron érkezik. A 720p HD kijelzővel és négymagos processzorral szerelt kütyüért cirka 74 ezer forintot kell majd kicsengetni.

Xiaomi MI-1
Emlékszel még a Xiaomi MI-1-re? Arról a kínai okostelefonról van szó, mely rendkívüli ár/érték aránya miatt annyira kelendő volt a felhasználók körében, hogy anno 13 perc leforgása alatt 150 ezer példányt adtak el belőle (további információkért ezt a cikket ajánljuk figyelmedbe).

Most egy új modellel szeretne előrukkolni a Xiaomi, amely az eddigi információk alapján biztos sikerre számíthat. Az alábbi fotókon pózoló MI-2 négymagos processzorral, 720p HD felbontású érintőképernyővel, dupla LED-es hátlapi kamerával és két különböző színt felvonultató, egyedi hátlappal rendelkezik. A készülék fedélzetén a MIUI fut, ami nem más, mint az Android jelentős mértékben átdolgozott változata egy kis iOS beütéssel. A platform egyik legnagyobb előnye a jó testreszabhatóság mellett a magas szintű támogatásban rejlik, mely révén a felhasználók heti szinten kapnak hibajavításokat és új funkciókat tartalmazó OTA frissítéseket.

A hírek szerint a Xiaomi MI-2 augusztusban mutatkozik be és várható ára 1999 jüan, azaz cirka 74 000 forint körül alakul.

Az eddigi adatokat elnézve a MI-2 lesz a világ legolcsóbb négymagos processzorral szerelt okostelefonja, s ezért az eredményért nagy vállon veregetést érdemel a Xiaomi.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: Xiaomi
Vissza