Hamarosan bemutatkozik a Sony prémium táblagépe - Xperia Tablet

Farkas Norman - 2012. augusztus 1.

Az augusztus végén kezdődő IFA szakkiállításon hullhat le a lepel a Sony új, elképesztően vékony, fém házzal szerelt táblagépéről, mely az Xperia Tablet nevet kapta.

A japán gyártó tavaly bemutatott táblagépei, a Sony Tablet S és Tablet P nem voltak túl sikeresek a kissé elrugaszkodott árazás miatt, ám a vállalat hamarosan érkező nettáblája az ismert Xperia márkanév és a prémium anyaghasználat jóvoltából népszerű lehet a júzerek körében.

Egy kiszivárgott dokumentum árulta el, hogy a Sony a legújabb okostelefonjai mellett egy táblagépet is be fog mutatni a nagyvilágnak a berlini IFA 2012 nemzetközi szakkiállításon.

A leírás szerint a 9,4 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású érintőképernyővel szerelt masina lelke egy négymagos Tegra 3 processzor, melyet 6000mAh kapacitású - akár tíz órás üzemidőt biztosítani képes - akkumulátor, valamint 8 megapixeles hátlapi- és 1 megapixeles előlapi kamera egészít ki. A mindössze 8,8 milliméter vastag készülék alumínium házzal büszkélkedhet, így kivételes minőségérzetet sugall.

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszert futtató Xperia Tabletben új funkciók is helyet kaptak. Ilyen például a Guest Mode, melynek segítségével a PC-khez hasonló módon külön felhasználói fiókok állíthatók be. Természetesen az eszköz "PlayStation Certified", azaz a játékosok számára is vonzó ajánlat lehet. Jó hír továbbá, hogy több izgalmas kiegészítővel, például billentyűzetes dokkolóval, hangszóróval, állvánnyal készül a gyártó, melyekkel feldobhatjuk a gép használatát.

A kütyü 16, 32 és 64GB tárhellyel szerelt verziókban landolhat a piacon, illetve számítani lehet 3G modemmel szerelt változatra is. Felmerül a kérdés, hogy vajon mennyibe fog kerülni a szerkezet, hiszen igen balga lépés lenne a Sony-tól, ha megint elszállna az árakkal. Az eddigi infoirmációk szerint az Xperia Tabletért változattól függően 450, 550, illetve 650 dollárt kell majd kicsengetni.

 

 

 

[Forrás: Xperia Blog]

Kulcsszavak: Xperia, IFA, Sony
Vissza