Befejeződött a Nexus Q pályafutása?

Farkas Norman - 2012. augusztus 2.

Biztos, hogy nem kell végleg elbúcsúznunk a Google felhő alapú médialejátszójától, a Nexus Q-tól, ám a kütyü jelenlegi kiadása még fejlesztésre szorul, ezért felszívódott a Play áruház kínálatából. Később, újult erővel biztosan visszatér a masina.

A Google I/O konferencián bemutatott Nexus Q-z egy felettébb érdekes, ám kissé drága streaming lejátszóként ismerhettük meg. Az Ars Technika forrásai szerint a készülék több ponton is fejlesztésre szorul, ezért a Google levette a Play Store kínálatából, így elszakítva az érdeklődőket az előrendelés lehetőségétől. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül vissza az online áruházba a javított Nexus Q, de az izgatott júzerek hírlevélből tájékozódhatnak a fejleményekről.

Persze a 299 dolláros lejátszó egy ideig előrendelhető volt, s a Google a nézeteltérések elkerülése végett egy ingyenes fejlesztői verzióval kedveskedik azoknak, akik éltek a lehetőséggel.

A Nexus Q kiemelkedő felszereltségét (részletek ebben a cikkben) egy hatalmas hátrány ellensúlyozza: kizárólag egy Android rendszerű okostelefon, vagy táblagép társaságában használható.

 



 

[Forrás: Ars Technica]

Vissza