Huawei Ascend Y200 teszt

Szutor Ferenc - 2012. augusztus 13.

Tiszteletét tette nálunk egy teszt erejéig a Huawei remek ár/érték aránnyal kecsegetető üdvöskéje, az Y200. Lássuk, tényleg annyira megéri-e az árát masina a gyakorlatban, mint ahogy azt a számok megjósolják!

 

Szoftver, rendszer, működés

A némileg testreszabott Android 2.3 Gingerbread operációs rendszer teljesít szolgálatot az Y200-ason. Vannak benne ötletes és persze kevésbé eltalált megoldások is. Jópofa, hogy a kezdőképernyők váltogatását 3D-hatás kíséri és az is, hogy mappákba rendezhetjük a programjainkat. Ugyanakkor engem kifejezetten az őrületbe kergetett a forradalmi TouchPal billentyűzet. Ez elvileg egy sor kényelmi szolgáltatást ad a szövegek beviteléhez és szerkesztéséhez, gyakorlatilag viszont csak kényelmetlenséget okoz a picike, szinte eltalálhatatlan gombjaival, és az automatikus korrekcióival. Szerencsére vissza lehet térni a gyári Androidos billentyűzethez.

Az Adatfolyamok névre keresztelt appban egyesíthetjük a Twitter, Facebook, Flickr fiókokat ha erre van igényünk, ami még hasznos is tud lenni. Alapvetően elmondhatjuk, hogy a telefonra minden olyan programot előre telepítettek amire szükség lehet. De természetesen a Google Play áruházból elérünk mindent, amire ezeken kívül szükségünk van.

 


Szereztem kis előképzettséget a telefonnal kapcsolatban és azt láttam, hogy több helyen az egekig magasztalták a 2.3-as Androidot, hogy milyen szépen fut. Nos, a szépség relatív. Nekem eléggé akadozós volt a használat. Böngészni kifejezetten nem öröm, de az e-mailek betöltésére is várni kell. A kedvencem az volt, hogy a böngészőből való kilépés is 2-3 másodpercet vett igénybe. A másik észrevétel, hogy mintha gyengébb lenne benne a wifi, mint más készülékekben. Ott ahol általában egy pici jel azért szokott lenni, a Huawei már teljesen feladja a harcot, és átvált mobil alapú adatátvitelre (Ne felejtsük el, hogy ebben az árkategóriában ezek az apró negatívumok abszolút megbocsáthatók! - a szerk.)

Az üzemidő egészen jó. Persze sem a 3.5"-es kijelző, sem pedig a 800Mhz-es processzor nem tekinthető akkumulátorszivattyúnak. Kikapcsolt 3G mellett 48óra aktív használatot simán lehet vele akceptálni.

Összegzés

Végszó? Ha egy picit gyorsabb lenne, akkor akár a középkategóriába is nevezném. Így egy jó minőségű, belépő szintet képviselő készülék, ami megéri az árát, de inkább azok fogják szeretni, akik nem a mobilwebet tekintik fő információforrásuknak.

Vissza