Cookoo Watch - Hogy ne maradj le semmiről

Farkas Norman - 2012. szeptember 3.

Az androidos mobilokhoz és iPhone-okhoz szánt karóra rendkívül hasznos társunk lehet a midnennapok során. Segítségével elejét vehetjük az elmulasztott hívásoknak, az elszalasztott emlékeztetőknek, a későn észrevett üzeneteknek és a váratlan akkumulátor merülésnek is. S ez nem minden, a Cookoo Watch sokkal többre is képes.

Egy igen érdekes kiegészítő bukkant fel az IFA 2012 szakkiállításon. Egy Kickstarter projektről van szó, mely egy iPhone-okhoz, illetve androidos okostelefonokhoz szánt kiegészítő képében manifesztálódott és a Cookoo Watch nevet kapta.

A Cookoo Watch első ránézése egy átlagos analóg karóra, azonban valójában sokkal több annál. A csuklónkon viselhető, vízálló kütyü Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül képes együttműködni androidos okostelefonunkkal, illetve iPhone-unkkal oly módon, hogy amikor bizonyos esemény történik a telefonon, az óra csipogni kezd, valamint a számlapján egy kicsi, háttérvilágítással ellátott rajzocska (például e-mail érekzésekor egy boríték) bukkan fel, mely figyelmeztet bennünket. A Cookoo így segít elkerülni az elmulasztott hívásokat, az elszalasztott emlékeztetőket, a váratlan akkumulátor merülést és a későn észrevett üzeneteket is, melyekkel gyakran találkozunk, ha a táskában hordjuk mobilunkat.

Tehát Cookoo Watch-ot hordva úgy közlekedhetünk, mintha a telefonunk folyamatosan a kezünkben lenne, hiszen nem maradunk le egyetelen eseményről sem: az óra szól, ha csörög a mobilunk, ha sms-ünk jön, ha írtak Gtalkon, ha eljött egy emlékeztető ideje, ha e-mailünk érkezett, sőt akkor is, amikor épp indulunk otthonról, de a nagy rohanásban elfelejtettük eltenni telefonunkat, vagy alacsony az akkumulátor töltöttsége. És ez még mindig nem minden. A karórával kényelmesen beállíthatjuk a telefonunk kamerájának önkioldóját, s arra is van mód, hogy megcsörgessük vele a készülékünket, amit éppenséggel folmunk sincs, hogy hova tettünk le a lakásban. (Én főként ez utóbbi funkciója miatt találom érdekesnek a kütyüt.) Az eszközben rejlő lehetőségek megismeréséhez az alábbi videót ajánlom figyelmedbe.

 

 

Egy Android, illeve iOS alkalamzás segítségével beállíthatjuk, hogy mely értesítéseket szeretnénk fogadni az órával és melyeket nem.

A Cookoo Watch több színben elérhető lesz november folyamán, várható ára 130 dollár körül alakul.

Felkeltette az érdeklődésedet a készülék? Látogasd meg a Cookoo Watch Kickstarter oldalát, ahol mindent megtudhatsz a találmányról!

Vissza