Wikipad: október 31-től, 499 dollárért

Farkas Norman - 2012. szeptember 13.

Már előrendelhető a GameStopnál az év legérdekesebb androidos táblagépe, a Wikipad játéktablet. Az oldal szerint a 499 dolláros készülék megjelenése október 31-re várható.

Már többször hírt adtunk a Wikipad játégtabletről, melyet leginkább játékvezérlőkkel felvértezett, stílusos dokkolója tesz érdekessé. Több hónapon keresztül bizonytalan volt a gép végleges formaterve és hardveres felszereltsége is, ám nemrég kitisztult a kép, ugyanis a Wikipad felkerült a GameStop oldalára az előrendelhető modellek közé, méghozzá ár és megjelenési dátum megjelölésével, rengeteg kép, részletes leírás, illetve egy kedvicsáló videó kíséretében.

A Wikipad specifikációja nem sokat változott a júliusban közzétett információk óta, ennek meglfelelően 1,4GHz-es, négymagos Nvidia Tegra 3 T30s processzor, 1GB RAM, 16, vagy 32GB belső tárhely, WiFi (b/g/n) modul, 8 megapixeles, LED villanós hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamera, 3G modem (opcionális), 23,46Wh kapacitású akkumulátor, valamint 3,5mm-es jack kimenet és sztereo hangszórópár gazdagítja az Android 4.1 Jelly Bean rendszer köré épülő masina felszereltségét.

A 8,6 milliméter vastag és 560 gramm tömegű tablet előlapján egy 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású, 16:10-es képarányú LCD érintőképernyő foglal helyet. Ahogy a készülék, úgy a belőle játékgépet varázsoló kiegészítő is nagyon stílusos formát öltött. Az elengedhetetlen játékvezérlő gombok és egyéb kezelőszervek megfelelő méretűek és úgy helyezkednek el, hogy a felhasználók a lehető legkényelmesebben játszhassanak.

A játékvezérlős "keretéből" kivéve egyszerű táblagépként is használhatjuk a készüléket, ám nem kérdés, hogy a Wikipadet egyértelműen játékra tervezték. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a teljes Google Play Store elérés mellett Tegra 3 processzorhoz optimalizált játékokhoz, exkluzív, a GameStop által biztosított teljes játékokhoz, továbbá PlayStation és Gaikai platformú játékokhoz is adott a hozzáférés.

Hogy mennyi az annyi? Nos, a Wikipad ára 499 dollár, jelenleg előrendelhető státuszban van és GameStop szerint október 31-én landol a piacon. A készülék elsőre nagyon drágának tűnik, főleg, ha a 7 hüvelykes Android alapú megoldásokkal vetjük össze, hiszen az ugyancsak négyamgos processzorral szerelt Nexus 7 és az Amazon új Kindle Fire HD-je is jóval olcsóbban beszerezhető. A Wikipad egyébként nem az egyedüli játéktablet lesz a piacon, hiszen úton van a szintén Android rendszerű Ouya és az Archos GamePad is, ráadásul ezek a kütyük alacsonyabb árral rajtolnak.

Te beruháznál egy Wikipadre?

 

 

 

[Forrás: Android Authority]

Vissza