Ultraszéles LG monitor 21:9 képaránnyal

forrás: Prím Online - 2012. november 20.

Az LG bejelentette első, 21:9-es képarányú ultraszéles monitorát. A közel 74 cm képátlójú LG EA93 képernyője akár négy részre is osztható, 100 százalékos sRGB színtérrel rendelkezik, így még hatékonyabb multitasking és páratlan multimédiás lehetőségeket kínál. A maximális hatékonyság érdekében a monitort IPS panellel szerelték fel, amely élethű színeket jelenít meg. Az LG EA93 lenyűgöző hatást kelt otthon, az irodában vagy akár egy grafikai stúdióban is.

Az ultraszéles monitor bármilyen munkakörnyezetbe kiválóan illeszkedik. A EA93 29 hüvelykes képernyője bőséges helyet kínál egyszerre több dokumentum és ablak egyidejű megjelenítésére. A széles kijelzőnek köszönhetően a táblázat több oszlopa megjeleníthető, illetve a kétoldalas dokumentumok is elférnek egymás mellett. 

Az ultraszéles monitor grafikusok számára is nagyszerű lehetőségeket kínál. A nagyobb felületnek köszönhetően egyszerre nagyobb felületen dolgozhatnak, ami időmegtakarítást jelent, valamint a monitor tökéletesen alkalmas párhuzamos munkavégzésre, hiszen akár négy, külön-külön testreszabható szegmensre osztható.

A grafikusok általában két monitort használnak, így könnyen összehasonlíthatják az éppen szerkesztett anyagokat. Két monitor használata esetén azonban gyakran eltérés tapasztalható a két képernyő színei között. Ugyanakkor a Dual Link-up technológia és egy display port használata révén az ultraszéles monitorhoz két külső eszközhöz is csatlakoztatható egyszerre, így a teljes képernyőfelületen egységes színeket biztosít, és még zavaró monitorkeret sincs a megjelenített képek között. A monitor emellett az sRGB színtér 100 százalékát képes megjeleníteni és a hardveres színkalibrálást is támogatja, így tökéletesen alkalmas a grafikusok számára kiemelten fontos egységes, élethű színvisszaadásra.

Az ultraszéles monitor 21:9-es képaránya nagyon hasonló a mozivásznakéhoz, aminek köszönhetően az EA93 pontosan úgy jeleníti meg a filmeket, ahogyan azt a készítők megálmodták. A készülék által alkalmazott IPS technológia szinte bármely szögből élethű képminőséget biztosít. A négy jellemző — a 21:9-es képarány, a lenyűgöző képminőség, a ragyogó színvisszaadás és az LG CINEMA SCREEN kialakítás — ötvözetének köszönhetően az ultraszéles monitor filmekhez és videojátékokhoz is tökéletes megoldást kínál. A beépített MHL-csatlakozónak köszönhetően a videojátékok rajongói az okostelefonjukra letöltött játékokat és videókat is megjeleníthetik a monitoron. A két beépített 7W-os sztereó hangszóró pedig még tovább fokozza az élményt.

Az LG ultraszéles monitora november elején mutatkozik be Koreában, az ezt követő hetekben pedig a nemzetközi piacon is megjelenik.

Kulcsszavak: monitor, LG
Vissza