Bemutatkozott az Oppo Find 5

Farkas Norman - 2012. december 12.

Az Oppo hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb okostelefonjáról, az 5 hüvelykes Full HD érintőképernyővel, négymagos Qualcomm processzorral és 13 megapixeles hátlapi kamerával felvértezett Find 5-ről. A készülék 2013 elején landol a piacon.

A várakozásoknak megfelelően a mai napon hivatalosan bemutatkozott az Oppo Find 5. A kínai csúcsmobil a gyártó közleménye szerint 2013 elején kerül forgalomba a meghatározott régiókban, melyek a korábbi információk alapján Kínát és az Egyesült Államokat jelentik. Az újdonság pontos árát nem árulta el az Oppo, de az eddigi hírek szerint cirka 500 dollárt kell majd kicsengetni érte.

A Find 5 egyébként igen erős hardvert tudhat magáénak, így olyan felső kategóriás ajánlatokkal száll ringbe, mint a HTC (J) Butterfly, a DROID DNA, vagy a Sharp Aquos SH930W. A négynormás mobil 42 megabites HSPA+ adatátviteli támogatással, Bluetooth (4.0), NFC, GPS és WiFi (a/b/g/n) modullal, Dolby 3D hangrendszerrel, Dirac HD technológiával és 2500mAh kapacitású akkumulátorral büszkélkedhet. Meghajtásáért egy négymagos, 1,5GHz-es Qualcomm AP8064 processzor felel, melyet 2GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki. Ez utóbbi sajnos nem bővíthető memóriakártyákkal. Az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő készülék képalkotási képességeiről egy 1,9 megapixeles előlapi- és egy 13 megapixeles,HDR funkcióval és f/2.2 fényerejű optikával megáldott,  LED villanóval segített hátlapi kamera gondoskodik. A mindössze 8,8 milliméter vastag házba préselt okostelefon legizgalmasabb eleme az előlapján elterülő 5 hüvelykes, 1920 x 1080 képpont megjelenítésére képes érintőképernyő, melynek pixelsűrűsége 440ppi.

Az Oppo Find 5 európai megjelenéséről egyelőre nincs információ, - s valószínű, hogy nem is lesz - de amint érkezik új fejlemény ezzel kapcsolatban, jelezzük!

 

 

 

 [Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Oppo, Full HD, quad-core
Vissza