ZTE Nubia Z5 - Holnap minden kiderül

Farkas Norman - 2012. december 20.

A rendkívüli ár/érték aránnyal bíró készülékeiről híres kínai gyártó holnap rántja le a leplet az 5 hüvelykes Full HD kijelzővel és négymagos processzorral szerelt csúcsmobiljáról.

Ha minden jól megy, s elmarad a hírhedt világvége (ez egyébként biztosra vehető, hiszen a maja kalendáriumban a 13. buktun (144 ezer napos ciklus) kezdőnapjáról van szó, ami nagy jelentőséggel bírt a maják számára, de semmi köze az apokalipszishez), akkor holnap hivatalosan is lehullik a lepel a ZTE legújabb csúcsmodelljéről, amely olyan konkurens megoldásokat utasíthat a háta mögé, mint a HTC Butterfly, vagy a szintén kínai Oppo Find 5.

A Nubia Z5 névre hallgató újdonság szögletes formájával és mindössze 7,6 milliméteres vastagságával veszi majd le a lábáról a külsőre igényes felhasználókat, de a multimédia és a teljesítmény szerelmeseinek is tartogat meglepetéseket. Az eddigi információk szerint négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzor, 2GB RAM, 2 megapixeles előlapi- és 13 megapixeles hátlapi kamera, valamint 2500mAh kapacitású akkumulátor kerül a készülékbe. Feljebb nem véletlenül említettük egy lapon a Nubia Z5-öst és a HTC Butterfly-t, ugyanis a tajvani gyártó újdonságához hasonlóan a ZTE Android 4.1.2 Jelly Bean rendszert futtató nagyágyúja is egy 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású (Full HD) érintőképernyővel érkezik.

Ha a mendemondák igaznak bizonyulnak, akkor a ZTE nem hagy fel jó szokásával, s 400 dolláros kezdőárával a Nubia Z5 lesz a legolcsóbb Full HD kijelzővel szerelt okostelefon a piacon.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: quad-core, Full HD, ZTE
Vissza