Xperia ZL: a Sony Xperia Z kétkártyás változata?

Farkas Norman - 2013. január 2.

A legfrissebb pletykák szerint a Sony átkeresztelte az Odin néven fejleszett Xperia X-et Xperia ZL-re. A névváltáson átesett kütyü nem más, mint az Xperia Z két SIM foglalattal ellátott verziója.

Mint tudjuk, a Sony két csúcsmobillal szeretné indítani az új esztendőt. Az egyik az 5 hüvelykes Full HD képernyővel és négymagos processzorral felvértezett Xperia Z, amely Yuga fejlesztői néven vált híressé, a másik pedig a hasonló képességekkel megáldott Odin, ami - ha minden igaz - Xperia X helyett Xperia ZL néven kerül majd forgalomba. Az első pletykák arról szóltak, hogy az Xperia X (vagy ZL) lényegében nem más, mint a kizárólag Észak-Amerikában megjelenő Xperia Z nemzetközi piacra szánt változata.  A friss fejlemények azonban arra utalnak, hogy ennél jóval nagyobb különbség van a két újdonság között.

Egy vietnámi fórum adminisztrátora "megbízható forrásokra" hivatkozva azt állította, hogy az Odin személyében az Xperia Z kétkártyás változatát üdvözölhetjük. Az illető a két készülék eltérő felépítésével érvelt felismerése mellett. Szerinte míg az Xperia Z egy por- és vízálló telefon nem eltávolítható hátlappal, addig az Odin hátlapja levehető és a kétkártyás Xperia E Dualéra emlékeztet. Az eltávolított hátlap alatt két SIM foglalat és egy microSD kártyahely fogadja a felhasználót. Érdekesség, hogy az Odin előlapi kamerája szokatlan módon a kijelző alatt kapott helyet, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony miért oda tette.

Az adminisztrátor állítólag korábban közelebbről is megismerkedett az Odin prototípusával, ezért valóban megbízhatóak lehetnek a forrásai, de akkor is érdemes fenntartásokkal kezelni a tőle érkezett információkat, hiszen hivatalos forrásból eddig nem nyertek megersítést.

Nemrég egy sajtófotó is előkerült a két jövevényről, amely kiválóan szemlélteti a köztük fellelhető különbségeket és hasonlóságokat, továbbá részben igazolja vietnámi barátunk állításait. Az alábbi képen jól látható a telefonok szögletes formája, mérete és az Xperia ZL furcsa helyre épített előlapi kamerája is.

Az előzetes infók szerint mindkét eszközben négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzor, 2GB RAM, 13 megapixeles Exmor RS hátlapi kamera és Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot. Az Xperia Z kizárólag Japában kerül az üzletek polcaira, az Xperia ZL viszont világszerte elérhető lesz.

Jó hír, hogy a január 8-án Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show alkalmával hivatalosan is lehullhat a lepel a Sony üdvökéiről, így véget érhetnek a velük kapcsolatos találgatások is.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza