Szemkövető funkcióval újít az LG

Farkas Norman - 2013. március 14.

Az LG bemutatta a Smart Video funkciót, melynek lényege, hogy az okostelefonon játszott videó megáll és folytatódik attól függően, hogy a képernyőre nézünk-e. A kényelmes egérmozizást garantáló okosság először az Optimus G Pro készüléken lesz elérhető.

Bár egy ideje kiderült, hogy a Samsung a Galaxy S III-ban megismert Smart Stay funkció mellé néhány hasonló, szintén a felhasználó szemmozgása alapján működő újdonsággal szeretné feldobni a ma este bemutatkozó Galaxy S IV-et, dél-koreai riválisa hivatalosan előbb rukkolt elő egy ilyen okossággal.

Az LG a minap lerántotta a leplet a legújabb Value Pack frissítés tartalmáról, ami elsőként az Optimus G Pro számára lesz elérhető. A csomag egyik eleme a Smart Video nevű funkció, melynek lényege, hogy automatikusan megáll, illetve folytatódik az okostelefonon elindított videó annak függvényében, hogy  felhasználó a megjelenítőt nézi-e vagy sem. A kényelmi funkció működéséért az előlapi kamera felel, mely figyeli és követi a felhasználó szemét. Az LG Smart Video tehát lényegében megegyezik a még bemutatásra váró Samsung Smart Pause-zal.

Érdekesség, hogy a vadonatúj LG Value Pack tartalmaz egy úgynevezett Dual Camera funkciót is, mely az elő- és hátlapi kamerával való egyidejű fotózásra, s ezáltal kép a képben kompozíciók készítésére nyújt lehetőséget.

 

 

 

Vissza