Fotón a Xiaomi Mi-3

Farkas Norman - 2013. március 21.

Lencsevégre került a Xiaomi idei zászlóshajója, a Mi-3. A jövevény külső megjelenése a HTC One-t idézi, felszereltségét pedig olyan hardverek alkotják, mint a Snapdragon 800 processzor, az 5 hüvelykes Full HD kijelző, vagy a 13 megapixeles kamera.

A Xiaomi igen elismert és keresett márkává nőtte ki magát hazájában, sokan a kínai Apple-ként emlegetik. A gyártó a kiemelkedő hardverrel és magas fokon testre szabható MIUI szoftverrel felvértezett telefonjaival érte ezt el, melyeket főként saját weboldalán értékesít.

Ahogy a legtöbb okostelefon gyártó, úgy a kínai Xiaomi sem tétlenkedik, s gőzerővel készül idei csúcsmobiljával,mely a Mi-3 nevet kapta. A készülék az elődmodellekhez hasonlóan brutális felszereltséggel és viszonylag kedvező árral kerül majd forgalomba.

Az alábbi fotón pózoló Mi-3 külső megjelenésében egyértelműen a HTC One-ra hajaz, de abszolút nem meglepő, s nem is baj, hogy az év legszebb okostelefonját vették követendő példának a tervezők.

Ami a jövevény tudását illeti, igen magasra teszi a lécet, de ezt már megszokhattuk a Xiaomitól, hiszen minden eddigi zászlóshajója is az éppen aktuális csúcs hardvereket vonultatta fel. A MIUI felülettel átszőtt  Android 5.0 rendszer köré épülő Mi-3 működéséért egy 2,3GHz-es Qualcomm 800 processzor felel. Az előlapon egy trendi 5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású érintőképernyő kapott helyet, a hátlapon pedig egy 13 megapixeles kamera csücsül. A mobil energiaellátását egy 3000mAh kapacitású akkumulátor biztosítja.

A korábbi Xiaomi modellekhez hasonlóan a Mi-3 is ősszel mutatkozhat be, várható ára pedig 1999 kínai jüan, azaz kb. 320 dollár körül alakulhat.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza