Már kapható az LG Optimus F5

Farkas Norman - 2013. április 29.

Ha hazánkban még nem is, de Franciaországban már elérhető az LG LTE modemmel felvértezett, Freedom sorozatú mobilja, az Optimus F5.

Ma landolt Franciaországban a kisebbik dél-koreai gyártó új mobilja, az Optimus F5. A Freedom, azaz szabadság sorozat modellje arra hivatott, hogy az LTE adatátviteli képességet becsempéssze a középkategóriába, s ezzel biztosítsa, hogy a szélsebes mobilnetezésre vágyó felhasználók ne csak a felső árszegmensben keresgélhessenek.

Az Optimus F5 bruttó 349 eurós (cirka 105 ezer forint) kezdőárral került fel a francia üzletek polcaira. Ez az összeg elsőre nem tűnik túl barátinak, de a készülék felszereltsége és a tény, hogy egy kezdőárról van szó, enyhítheti a csalódást.

A 126 x 64 x 9,3 milliméteres mobil a 4G LTE modem mellett 4,3 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású IPS érintőképernyőt, Bluetooth, WiFi, NFC és GPS modult, HSPA+ támogatást, valamint 1,3 megapixeles előlapi- és 5 megapixeles hátlapi kamerát tudhat magáénak. Működéséért egy 1,2GHz-es, kétmagos processzor felel, amit 1GB RAM, 8GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, valamint 2150mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A készülék fedélzetén az Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot.

 





 

[Forrás: Engadget]

Vissza