Bemutatkozott az Optimus G Pro kistestvére

Farkas Norman - 2013. április 30.

Az LG anyaországában mutatta be idei csúcsmodelljének kompakt verzióját, mely az Optimus GK nevet kapta. Méretét és kijelzőjét leszámítva az újdonság teljesen megegyezik az Optimus G Próval, tehát teljes értékű csúcsmodellnek tekinthető.

A kisebbik dél-koreai gyártó úgy döntött, elkészíti az Optimus G Pro kompaktabb verzióját annak érdekében, hogy azok a felhasználók is választhassanak portfóliójából, akik egy olyan csúcsmobilra vágynak, mely nem tartozik a „tepsi” kategóriába. Így született meg az Optimus GK, mely 5,5 helyett 5 hüvelykes Full HD érintőképernyővel, 16GB belső tárhellyel és visszafogottabb fizikai méretekkel rendelkezik. Egyéb tekintetben a jövevény megegyezik a nagytesóval, tehát 1,7GHz-es Qualcomm Snapdragon 600 processzorral, Adreno 320 GPU-val, 2GB RAM-mal,microSD kártyafoglalattal, 13 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi- és 2 megapixeles előlapi kamerával, valamint 3100mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, a fedélzetén pedig az Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer szaladgál.

A Korea Telecom kínálatában debütáló készülék várható ára még ismeretlen, s az is, hogy a gyártó anyaországán kívül más régiókban is piacra kerül-e.

 

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza