Bemutatkozott a Sony Xperia UL [Videó]

Farkas Norman - 2013. május 21.

A japán gyártó Pünkösdhétfőn rántotta le a leplet legújabb Full HD kijelzővel megáldott okostelefonjáról, az Xperia UL-ről. Az Xperia Z-nél egy hangyányit ducibb készülék a KDDI szolgáltató kínálatában jelenik meg.

Nemrég egy, az FCC adatbázisában felbukkant fotón láthattuk a Sony 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyővel szerelt újdonságát, az Xperia UL-t. Az Xperia Z vastagabb, kifejezetten a japán KDDI szolgáltatónak szánt kiadásának tekinthető okostelefon a korábbi pletykáktól eltérően nem Qualcomm Snapdragon 600, hanem szintén négymagos, ám egy generációval régebbi Snapdragon S4 Pro (APQ8064) chipset köré épül. Természetesen a NFC modul is került a gépbe, amely a kényelmes pénzköltést segítő Felica vezeték nélküli fizetési rendszer támogatásával egészül ki.

Az Xperia UL a képalkotás terén kíván domborítani a hátlapján található, s fizikai exponáló gombbal kiegészülő 13 megapixeles Exmor RS kamerával, ami másodpercenként akár 15 fotóból álló sorozatfelvétel rögzítésére is alkalmas. Jó hír a kalandoroknak, hogy a mobil burkolata a víznek (IP5/8 tanúsítvány) és a pornak (IP5X tanúsítvány) hatékonyan ellenáll.

A kütyü május 25-én, fekete, fehér és rózsaszín változatban jelenik meg a gyártó anyaországában működő KDDI kínálatában.

 

 

További infókat a Sony japán oldalán találsz az Xperia UL modellről (japán nyelven).

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza