Fotókon a Windows Phone Blue?

Farkas Norman - 2013. június 13.

Napvilágra került néhány képernyőfotó, melyek a Windows Phone operációs rendszer értesítési központot is tartalmazó verziójáról árulkodnak.

A Windows Phone 8 egyik legnagyobb hiányossága, hogy nincs benne egy olyan felület, amelyen együtt láthatók az egyes alkalmazásokhoz kapcsolódó értesítések. Ez a megoldás már régóta jelen van egy értesítési sáv képében a rivális platformokon.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft mobil rendszerének idei, Windows Phone Blue nevű frissítésében már sikerül orvosolni a problémát. Történt ugyanis, hogy egy Jeremiah Wong nevű úr vásárolt az eBay-en egy Lumia 920-ast, ami – mint később kiderült – egy másik, fejlesztő célokat szolgáló modell volt, melynek hátlapján gravírozott MSFT betűk virítottak, fedélzetén pedig a 12084.WPMAIN(wpbldlab).20130509-1407 verziójú WP8 rendszer futott. A várhatóan csak az év vége felé megjelenő szoftverben számos, a felhasználói felületre irányuló fejlesztés fogadta Jeremiah-t, mi több azt is észrevette, hogy a mutitasking képernyőn használati gyakoriság, s nem időrendi sorrendben jelennek meg az egyébként már tetszés szerint bezárható alkalmazások. A legizgalmasabb újítás az értesítési központ képében manifesztálódott, ami elég pofásra sikerült, s tényleg egy helyre gyűjti a különböző programok értesítéseit.

 

 

Miután emberünk megosztotta a fent látható képernyőfotókat a Flickr felületén, a Microsoft megkereste és visszavásárolta tőle a készüléket, amit amúgy egy fejlesztő hagyott el egy buszon, s a névtelen megtalálója értékesített az eBay-en. Jeremiah nem csak pénzt kapott a szoftveróriástól, hanem egy ajándék Lumia 920-ast is – amire eredetileg vágyott.

 

 



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza