Hangvezérlésű telefonnal újít az LG?

Czipperer Dia - 2013. június 19.

A GooteBeMobile több forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy az LG olyan androidos telefont tervez, amely állandó hangvezérléssel rendelkezik. Állítólag jövőre már piacra is dobhatják.

Az LG egyes források szerint olyan hangvezélrlésű telefon tervez, ahol a felhasználó egyszerűen csak diktálja a parancsokat, és anélkül, hogy megérintené, a telefon végrehatja. A gombnélküli és érintésnélküli hangvezérlés megálmodása önmagában sem egyszerű feladat. Szükség van hozzá egy erős akkumulátorra, amely bírja a strapát, és bizony a külső zajok szűrését is meg kell oldani.

A források szerint az LG a technológia megalkotásakor a navigációt vette fókuszba. Anélkül, hogy a felhasználók bármit is megnyomnának, könnyedén tudnak zoomolni és irányítani – teljes egészében a beszéd segítségével.

Az LG technológiájában kulcsszerepek játszanak a Qualcomm Snapdragon 800-as processzorok, amelyek elég jónak bizonyulnak ezen a téren. A CNET ír arról, hogy ezek a processzorok nem gyakorolnak negatív hatást az akkumulátor élettartamára.

Mivel a Snapdragon más gyártók készülékeiben is megjelenik, valószínűleg nem az LG az egyetlen, aki az állandó hangvezérlés bevezeti. A legújabb Qualcomm SoC-k (system on chip) várhatóan az utolsó negyedévben debütálnak, ezután beindulhat a hangvezérléses okostelefonok útja.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza