Szűrés

A(z) internet kulcsszót tartalmazó cikkek

Szülő–gyermek párbeszédet szorgalmaz az NMHH a videójátékok kapcsán is

2023. február 7. -

A biztonságosabb internet felé az első lépést a szülő teheti meg, ha beszélget gyermekével a témáról. Megtalálni a közös hangot, feltenni az első kérdést azonban nem könnyű feladat. Ebben kíván segíteni a szülőknek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gamer gyerekek szüleinek szóló kézikönyve, amely a Biztonságos Internet Napján (Safer Internet Day) jelenik meg.

Tovább

Ma van a Biztonságos Internet Napja

2023. február 7. -

Annak ellenére, hogy a fiatalok szabadidejük nagy részét az interneten töltik, az otthoni beszélgetések során mégis sokkal jellemzőbb, hogy az iskolában történtekről faggatják őket szüleik – állapította meg egy friss országos kutatás. A Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli megbízásából készült felmérés azt vizsgálta, hogy a szülők mennyire vannak tisztában gyermekük online jelenlétével. Kiderült, hogy már a 7-12 évesek is aktívan használják a közösségi médiát, pedig egyes platformok szabályzata nem engedi a regisztrációt 13 éves kor alatt. Biztató, hogy amennyiben a gyerekek káros tartalommal találkoznak, azt nagy eséllyel megosztják a szüleikkel.

Tovább

Legó- és videókészítő pályázat gyerekeknek és fiataloknak

2022. december 19. -

2023-ban 20. alkalommal rendezik meg az Európai Unió tagállamaiban, így hazánkban is a Biztonságos Internet Napot (SID). A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint az európai Safer Internet Program (SIP) konzorciumvezetője, két pályázatot is kiírt az eseményhez kapcsolódva gyerekeknek. 

Tovább

A sebességnél is fontosabb a stabil netkapcsolat

2022. december 15. -

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

Tovább