Nehezebb a puskázás a UPC új Digitális Tanterem megoldásával

Kütyü Magazin, 2018. október 17. 20:46

Az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban mutatkozott be az országban először a UPC Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása. Az új rendszer segítségével a diákok ugyanakkora erőbedobással sokkal több tudást szerezhetnek meg, mint a hagyományos könyvek és munkafüzetek használatával. 

Az információk a digitális világ elvárásainak megfelelően tágabb összefüggésekbe ágyazva, naprakészen, korszerűen, több vizuális elemmel illusztrálva jutnak el hozzájuk, biztosítva ezzel a könnyebb megértést. Az digitális tantermi eszközökön és tananyagon kívül a tanárok szám ára kifejlesztett továbbképzési programot is kínál az új szolgáltatás.

Budapest XI. kerületében, az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban tartották meg azt a rendhagyó tanórát, amelynek keretében a diákok dr. Hoffmann Tamással, Újbuda polgármesterével és a jelenlévő újságírókkal együtt az országban először próbálhatták ki a nagyközönség előtt a UPC Magyarország Digitális Tanterem megoldását. A most átadott digitális tanterem felszerelése egy érintőképernyős kijelzőből – táblából –, az azt vezérlő számítógépből, a tanári notebookból, az osztály létszámával megegyező számú tabletből, és azok biztonságos tá rolására és feltöltésére szolgáló szekrényből áll. Emellett tartalmazza a teremben zárt wifi hálózatot biztosító routert, a tananyagok egy részét adó szoftvereket, valamint az oktatási keretrendszert is. A megoldással kapcsolatos minden információ a www.digitalistanterem.hu oldalon elérhető.

A Digitális Tanteremben a diákok ugyanakkora erőbedobással sokkal több tudást szerezhetnek meg, mint a hagyományos könyvek és munkafüzetek használatával, mivel az információk naprakészen, korszerűen, több vizuális elemmel illusztrálva jutnak el hozzájuk, biztosítva ezzel a könnyebb megértést. A program kiemelten támogatja a csoportmunkát azzal, hogy a tanulók egy megosztott képernyőn keresztül közösen tudják megoldani a nekik kiosztott feladatokat. Az ellenőrzés is hatékonyabb, mert a gép különböző sorrendben küldi a feladatokat a diákok tabletjeire, így nem tudnak puskázni egymásról. Könnyebbség viszont, hogy a teszteket a rendszer azonnal kijavítja, így nem kell várni az eredm&e acute;nyre és a hibákat a tanárral együtt rögtön ki is tudják elemezni a tanulók. A Digitális Tanterem része a pedagógusok felkészülését segítő, speciális továbbképzési program is.

„Gyermekeink megfelelő színvonalú oktatása, az alapvető, jövőre felkészítő tudás biztosítása mindannyiunk, szűkebb és tágabb közösségünk érdeke. Az oktatás jövőállósága pedig közvetlen hatással van településünk, kerületünk jólétére, fejlődésére és elismertségére. Az ehhez szükséges eszközök és tudás biztosítása olyan alapfeltétel, amellyel nemcsak gyermekeinket készítjük fel a jövőre, de rövid és hosszú távon is pozitív hatást érünk el közösségünk egészére nézve is. Nagy öröm számomra, hogy ez az igazán korszerű megoldás a mi kerüle tünkben mutatkozott be először, és biztos vagyok benne, hogy a mai napon újabb jelentős lépést tettünk a kormányzat Digitális Oktatási Stratégiájában kitűzött célok elérése felé” – nyilatkozta dr. Hoffmann Tamás, Budapest XI. kerület Újbuda polgármestere.

„Az általános- és középiskoláknak – az alapvető ismeretek részeként – ma már meghatározó szerepük van a mindennapi élet részét képező digitális írástudás fejlesztésében. Nem túlzás azt állítani, hogy ezeknek az ismereteknek az elsajátítása a munkaerőpiacon való érvényesülés egyértelmű feltétele, ezért mind a helyi közösség, mind a társadalom közös érdeke, hogy egyetlen tanuló se hagyhassa el az oktatási rendszert a megfelelő digitális kompetenciák elsajátítása nélkül. Munkatársaimmal azon dolgozunk, hogy a UPC Digitális Tanterem megoldása a sikeres indulást követően az orsz&aacu te;g minél több általános- és középiskolájába eljuthasson, ezzel is segítve a tanulók és a tanárok munkáját” – mondta el a rendhagyó tanórán Bodon Ildikó, a UPC Magyarország üzleti szolgáltatásokért felelős igazgatója.