Ügyintézési céllal továbbra is látogathatják az üzleteket a Vodafone ügyfelei

Kütyü Magazin, 2021. március 10. 08:14

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei a március 8. és 22. között kihirdetett korlátozások alatt is nyitva tarthatnak, de kizárólag az informatikai és kommunikációseszköz-javítási szolgáltatás illetve az azzal kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenység céljából. A szolgáltató ugyanakkor arra kéri ügyfeleit, hogy az üzleteket csak a fent említett szolgáltatások körébe tartozó, halaszthatatlan ügyekben, minden esetben az egészségügyi előírásokat betartva keressék fel. A Vodafone Magyarország emellett március hónapban a középiskolások és az online oktató pedagógusok mellett az általános iskolai oktatásban résztvevőknek is biztosítja az ingyenes otthoni internet-hozzáférést.

A Vodafone Magyarország a koronavírus harmadik hullámában, az újonnan bevezetett korlátozások ideje alatt is igyekszik minden tőle telhető módon támogatni a lakosságot, a vállalkozásokat, illetve a hatóságokat. A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei a március 8. és 22. között életbe lépő korlátozások alatt is nyitva tarthatnak az informatikai és kommunikációseszköz-javítási szolgáltatás illetve az azzal kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenység céljából. A szolgáltató ugyanakkor arra kéri ügyfeleit, hogy saját és a Vodafone munkatársainak egészsége érdekében az üzleteket csak ebbe a körbe tartozó, halaszthatatlan ügyekben keressék fel. Általános ügyintézésre, például számlabefizetésre és vásárlásra továbbra is a My Vodafone applikációt vagy a webes felületet javasolják a hatékonysági és biztonsági szempontokat szem előtt tartva. 

A kormány a digitális oktatásban érintett családokat segítő intézkedésekről szóló tavaly novemberi kormányrendeletet kiegészítette az alapfokú oktatással is, így a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás most már díjmentesen vehető igénybe az általános iskolás gyerekek számára is. A támogatás természetesen a Vodafone Magyarország ügyfelei számára is elérhető, a szolgáltató a vezetékes internetet használó ügyfelei közül az általános és középfokú oktatásban résztvevő diákok, illetve az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a március havi számlán 1 havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési cím tekintetében jóváírja, amennyiben azt az érintett ügyfelek a szolgáltató felületein igénylik. Azon jogosult ügyfeleik számára, akik korábban már jelezték igényüket, a szolgáltató automatikusan jóváírja a márciusi havidíj-kedvezményt is.

 

További Vodafone intézkedések és szolgáltatások a digitális oktatás támogatására 

A Vodafone az ingyenes internet mellett számos további intézkedéssel, szolgáltatással igyekszik támogatni a diákokat és pedagógusokat a távoktatás időszakában. Így többek között adathasználat nélkül tették elérhetővé az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat, applikációkat, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár nevű androidos applikációját. A pedagógusok munkáját hivatott segíteni továbbá a Vodafone Alapítvány ingyenesen igénybe vehető, államilag akkreditált digitális kompetenciafejlesztő e-learning továbbképzése, amely a digitális pedagógia alapjaitól indulva vezeti a pedagógusokat a tanteremben és azon kívül alkalmazható digitális felületek és módszerek használatában, gyakorlati alkalmazásában. A Vodafone Alapítvány e-learning képzései itt érhetőek el.

Emellett a Vodafone Alapítvány Digitális Iskola Programjában résztvevő tanárok számára a tanév végéig elérhető a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó által biztosított kedvezmény, aminek keretében összesen 1400 tanár igényelhet ingyenes hozzáférést a Mozaik Kiadó könyveihez és oktatási szoftveréhez, a mozaBookhoz.

 

A különböző – offline és online – oktatási formák közötti rugalmas váltást hivatott támogatni a Vodafone Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása, amellyel a piacon egyedülálló módon a tanórákat offline, online és hibrid módon is le lehet bonyolítani. A szolgáltatás elindulását követő hónapokban a vállalat számos digitális tantermi rendszert épített ki óvodában, általános iskolákban és gimnáziumokban egyaránt, melynek köszönhetően közel 30 ezer pedagógus és diák tapasztalhatja meg jelenleg is a rendszer előnyeit. A Digitális Tanterem szolgáltatásról itt érhető el bővebb információ.