Zuckerberg elmagyarázta, miért erőltetik a Facebook Messengert

Czipperer Dia - 2014. november 7.

Hamarosan már csak a Messenger alkalmazással üzenhetünk Facebook ismerőseinknek. Mark Zuckerberg most végre kifejtette, miért érzik szükségét ennek a lépésnek.

Már korábban is írtunk róla, és sokan találkozhattak is vele a Facebook alkalmazáson belül, hogy nemsokára már csak a Facebook Messenger applikációján keresztül küldhetők, illetve fogadhatók üzenetek. Ha mobilalkalmazáson belül szeretnénk megtekinteni egy üzenetet, az app figyelmeztet, hogy töltsük le a Messengert, mert a jövőben már csak azon keresztül lehet üzenni.
 


A Facebook feje elmondta, azért akarják, hogy mindez megvalósuljon. Tisztában van vele, hogy ez nagy kérés a felhasználók felé, de a különálló alkalmazás jobb élményt kínál majd azoknak, akik eddig nem használták az appot. A Facebook app elsődleges célja a hírfolyam, és nem az üzenetküldés. Az emberek szerinte jobban szeretik a külön üzenetküldő alkalmazásokat, melyeket kimondottan az üzenetváltásra optimalizáltak. Ilyen a Messenger is.

Maga az alkalmazás gyorsabb is, mint a Facebook appon belüli üzenetváltás, és könnyebben is kezelhetők az egyes levelezések. Ezáltal sokkal jobb felhasználói élményt nyújt, az egyes beszélgetések között pedig könnyű váltani. Nem kell arra válni, hogy az egész közösségi oldal betöltődjön, csupán az üzenetek jelennek meg. A vállalatnak pedig külön csapata is van, akik csak a Messenger alkalmazáson dolgoznak.

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza