Weben is elérhetővé lesz a Facebook Messenger

Czipperer Dia - 2015. április 13.

Immáron asztali böngészőverzióban is elérhető a Facebook Messenger. A felhasználók tehát már nemcsak mobiljukról, hanem PC-ről is elérhetik közvetlenül Facebook üzeneteiket.

A Facebook kiadta Messenger programjának webes verzióját. A Messenger.com célja a mobilalkalmazáshoz hasonlóan, hogy a felhasználók egy helyen, a Facebook többi részétől elkülönítve megtekinthessék üzeneteiket. 

Természetesen a hagyományos Facebook oldalon továbbra is megtekinthetők az üzenetek, ám, aki csak csevegni szeretne, vagy nem szeretné, hogy bármilyen más, külső elemek belezavarjanak a beszélgetésbe, elég csak a Messsenger.com-ot használniuk.

 


A webes verzió már el is startolt, ám egyelőre csak angol nyelven érhető el. Hamarosan azonban további nyelvek követik majd. Bár hazánkban még nem startolt, de használata nem lesz túl bonyolult. A Messenger.com oldalra navigálva, Facebook belépési adatainkat megadva (lásd a képen) kezdhetjük el használni az appot. 

A bal oldali sávban legutóbbi csevegő partnereinket listázza a program. Jó hír, hogy a beszélgetések teljes képernyőméretben jelennek meg, így az egyes képek, matricák is jobban látszanak.

 

 

Akár telefonhívást is kezdeményezhetünk a telefon vagy videó gomb segítségével a jobb sarokban található menü segítségével. A bal felső sarokban található beállítások opció révén pedig többek között asztali- és hangértesítéseket állíthatunk be. Itt menedzselhetjük továbbá a blokkolt személyek listáját is, bár ez a link visszavisz minket a Facebook kezdőoldalára. 

Egyelőre még nem tudni, magyarul mikor lesz elérhető a megoldás.

 

 

Forrás: TheNextWeb.com

Vissza