Lenyűgöző töltési sebességgel jön a Galaxy Watch5

Kütyü Magazin - 2022. augusztus 11.

A Samsung bejelentette a Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro termékek érkezését, amelyek továbbfejlesztett funkciókkal rendelkeznek az egészségünk megőrzését szolgáló mindennapi szokások kialakításáért.  

A Galaxy Watch5 esetében a vállalat tovább fejlesztette mindazokat a funkciókat, amelyeket a felhasználók nap mint nap használnak. A Galaxy Watch5 Pro – a Galaxy Watch termékcsalád legújabb tagja – a Samsung eddigi legstrapabíróbb és legjobban felszerelt okosórája. Az új készülékek segítséget nyújtanak a felhasználóknak céljaik elérésében.  

„A Galaxy Watch felhasználók számára olyan eszközöket, információkat és erőforrásokat kívánunk biztosítani, amelyekkel nem csupán felmérhetik általános egészségügyi állapotukat, de célkitűzéseik elérésében akár edzői támogatást is kaphatnak – mondta Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Samsung úttörő BioActive érzékelőjével az eddigi legrészletesebb képet adhatjuk a felhasználóknak az egészségüket érintő információkról.”

 

Továbbfejlesztett érzékelő technológia, ami még jobban megért téged

Az egyéni egészségügyi célok meghatározásának és az ehhez szükséges lépések megtételének érdekében a Samsung alapos méréseket és könnyen érthető adatokat biztosít a felhasználók számára, amelyek jelentős szerepet játszhatnak az egészséges mindennapok kialakításában. A Galaxy Watch5 a Samsung egyedülálló BioActive érzékelőjével új kapukat nyit a digitális egészségmegőrzés világában. Az elsőként a Galaxy Watch4-en elérhető funkció három nagy teljesítményű egészségügyi érzékelőt – optikai pulzusmérőt, elektromos szívérzékelőt, valamint bioelektromos impedancia analízis érzékelőt – kombinál annak érdekében, hogy átfogó eredményeket mutasson, beleértve a szívritmusra, a véroxigénszintre, valamint a stressz szintre vonatkozó adatokat is. 

Ezenkívül, a felhasználók a vérnyomás és az EKG monitorozásával még több információt kaphatnak egészségügyi állapotukról mindössze csuklójukra tekintve. 2020 óta 63 piacon (beleértve Magyarországot is), köztük 5 új – Bolívia, Nicaragua, Réunion-sziget, Törökország, Venezuela – piacon tette elérhetővé ezeket a szolgáltatásokat, hogy minél több felhasználó számára lehetőséget biztosítson a napi szintű megfigyelésre szívük állapotát illetően.  

A megnövelt kijelzőfelületnek, valamint a csukló hatékonyabb érzékelésének köszönhetően, a Galaxy Watch4-hez képest még nagyobb pontosággal méri az eszköz az egészségügyi értékeket. A nagy teljesítményű 3 az 1-ben BioActive szenzor a Galaxy Watch5 széria többi érzékelőjével, köztük az újonnan bevezetett testhőérzékelővel együtt segíti, hogy a felhasználó átfogóbb képet kapjon állapotáról. Emellett, a testhőmérséklet-érzékelő infravörös technológiát használ annak érdekében, hogy a környezet hőmérsékletváltozása mellet is minél pontosabb értéket mérjen. Mindez egészen új lehetőségeket teremt a fejlesztők előtt is, ösztönözve őket arra, hogy olyan egészügyi funkciókat dolgozzanak ki, amelyek teljesen új felhasználói élményt nyújtanak. 

 

Az átfogó egészségügyi ismeretek növelik a testi-lelki egyensúlyt 

A mindennapi csúcsteljesítmény támogatójaként szolgáló Galaxy Watch5 széles körű felhasználói élményt kínál, amely nem csupán a fitneszgyakorlatokra terjed ki, hanem a testmozgás utáni pihenési és regenerálódási folyamatokra is. A testösszetétel-mérő funkció pillanatképet ad a felhasználó általános egészségi állapotáról, személyre szabott edzéstervekkel segíti az egyéni célkitűzések elérésében, valamint a fejlődést is egyszerűen nyomon követhetővé teszi. Amikor pedig eljön a pihenés ideje a Galaxy Watch5 széria egy intenzív edzést követően például nem csak a szívritmus értékeit mutatja, de a folyadékpótlás érdekében segít az ajánlott vízmennyiség meghatározásában is. 

A pihentető alvás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a testi-lelki egyensúly elérésében, az okosóra pedig ebben is segítséget nyújt felhasználói számára. Az Alvás pontszámok funkció segít képet kapnunk alvásmintánkról, azáltal, hogy figyeli a különböző alvásfázisokat, méri a vér oxigénszintjét, miközben érzékeli a horkolást is. Az Alvástanácsadás funkció lehetőséget ad egy személyre szabott egy hónapos program kidolgozására, amellyel a felhasználó jobb alvási szokásokat alakíthat ki. A Galaxy Watch5-ben elérhető SmartThings pedig automatikusan beállítja az eszközhöz csatlakoztatott fényeket, légkondicionáló egységeket és TV-ket, olyan előre meghatározott értékekre, amelyek ideális környezetet biztosítanak a pihentető alváshoz. Az eszközön továbbá lehetőségünk van egy kontakt személyt is megjelölni, akit az okosóra automatikusan értesít, ha a beépített esésérzékelő jelez. Így akár távol élő idős rokonunkat még éjszaka is biztonságban tudhatjuk, hiszen, ha leesne az ágyról, az esésérzékelő azonnal értesítést küld a megadott személynek.   

Az új eszközök teljesítménye és strapabírása is kiemelkedő. A Galaxy Watch5 13%-kal nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkezik, és akár nyolc órányi alváskövetést tesz lehetővé mindössze nyolc perc töltéssel, ami 30%-kal gyorsabb, mint a Galaxy Watch4 esetében. Ezen felül pedig egy extra réteg teszi még ellenállóbbá a Galaxy Watch5-öt. A Samsung okosóra idén először zafír kijelzővel érhető el, amely 60%-kal keményebb külső réteget biztosít, így kiválóan állja a sarat a mindennapi használat során is. A Google Asszisztens segítségével kedvenc dalunkat már egy angol nyelvű hangutasítással is elindíthatjuk. Továbbá nem kell már sokat várni arra sem, hogy okostelefon-kapcsolat nélkül használjuk a csuklónkon viselt okosóra Google Térkép applikációját. A zene szerelmesei olyan alkalmazások frissítéseit élvezhetik, mint a SoundCloud és a Deezer. Emellett a One UI Watch4.5 még jobb gépelési élményt, könnyebb telefonálást és számos új hozzáférési funkciót kínál, amelyek még intuitívabbá teszik a Galaxy Watch-ot.

 

A Galaxy Watch5 Pro még több funkcióval és megnövelt kapacitással kedvez a teljes mobilitás élményéhez

A Galaxy Watch család legújabb tagja a Galaxy Watch5 Pro, amit elsősorban azoknak terveztek, akik igazán szeretnek a szabadban lenni. Legyen szó túrázásról vagy kerékpározásról, a Watch5 Pro prémium minőségű anyagainak köszönhetően készen áll a kihívásokra. A kijelzőnél használt zafírkristály jobban ellenáll a kopásnak, a tartós titán tokba foglalt keretkialakítás pedig még nagyobb védelmet biztosít. A Galaxy Watch5 Pro egy teljesen új D-Buckle sportpántot  is kap, amely fokozott tartósságot és elegáns, letisztult illeszkedést garantál.

A Galaxy Watch5 Pro a Galaxy Watch termékcsalád legerősebb akkumulátorával – 60%-kal nagyobb kapacitás a Galaxy Watch4-hez képest – tart lépést felhasználójával. Szintén a termékcsalád egyedüli tagjaként teszi elérhetővé a GPX funkciót, aminek előnyeit a túrázás szerelmesei különösen élvezni fogják. A Samsung Health alkalmazáson belül található Route Workout segítségével a felhasználók rögzíthetik és meg is oszthatják egymással megtett útvonalainkat, az igazi kalandorok pedig új úticélok letöltésével tehetik még izgalmasabbá a túrákat. Az intuitív Kanyarról kanyarra funkció az útbaigazításban nyújt segítségét, amivel a felhasználó ezentúl térkép helyett az útra koncentrálhat. A túra végén sem kell aggódni, hiszen a Galaxy Watch5 Pro Visszanavigáló funkció a túrázót elirányítja a kiindulási pontra.

 

Ár és elérhetőség  

A Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro augusztus 10-től előrendelhető, kiskereskedelmi forgalomban pedig augusztus 26-tól lesz elérhető.

A Galaxy Watch5 modern és minimalista dizájnnal érkezik, emellett pedig olyan funkciókat kínál, amelyek segítségével fokozható a mindennapi teljesítmény. Vadonatúj, semleges, ugyanakkor figyelemreméltó színválasztékkal lesz megtalálható az üzletek polcain: a nagy 44mm-es változat Grafit, Zafír és Ezüst színben, a kisebb méretű, 40mm-es változat pedig Grafit, Rózsaarany és Ezüst színben lesz kapható, amely a lila szíjnak köszönhetően tökéletesen illeszkedik a Galaxy Z Flip4-hez is. 

Magyarországon a Bluetoothos Galaxy Watch5 40 mm-es változata 129.990 forintos, a 44 mm-es 144.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz kapható, míg a Galaxy Watch5 LTE 40 mm-es változata 149.990 forintos, a 44 mm-es 164.990 forint ajánlott fogyasztói áron. 

A tartósságot, a teljesítményt és a stílust kereső kalandvágyók számára a Galaxy Watch5 Pro az ideális választás. Titánfekete, valamint Titánszürke színben érkezik, 45mm-es kijelzővel. Magyarországon a Galaxy Watch5 Pro Bluetoothos verziója 204.990 forintos, az LTE verziója 224.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg. 

Kulcsszavak: okosóra, Galaxy, Samsung
Vissza