Egy otthoni szauna új minőséget csempész a hétköznapjaidba

forrás: Kütyü Magazin - 2023. december 1.

Manapság egészen új lehetőségek nyílnak meg azok számára, akik szeretnének többet kihozni a mindennapjaikból. Például saját wellnessrészleget is alkothatunk akár a saját otthonunkban.

Nem kell, hogy az ábrándozás szintjén maradjunk, ha egy új dimenzióra vágyunk a saját ingatlanunkban. A stílusos elemek, a felüdülést nyújtó lehetőségek által akár olyan enteriőrt is kialakíthatunk, hogy otthon is úgy érezzük majd, mintha nyaralnánk. Egy ötcsillagos hotel wellness-szolgáltatásainak megfelelő színvonalat is megalkothatunk, s itt végre nem zavar majd minket senki a használatban.

Elképesztő dizájn

A SpaTrend hordó alakú szaunái nemcsak legalább olyan szépek, mint amit egy drága szállodában megszokhattunk, hanem sokkal jobbak is annál. Olyan különleges megjelenéssel rendelkeznek, amely egész biztosan elnyeri mindenki ámulatát, és mi magunk is élvezhetjük a szemünket gyönyörködtető kialakítást.

Habár látványnak sem utolsó, mégis elsősorban azt érdemes kiemelnünk, hogy rengeteg pozitívummal jár a rendszeres alkalmazása.

Egészségügyi előnyök

Amikor szaunázunk, a testünk hőmérséklete is megemelkedik, a szívünk pedig sokkal gyorsabban kezd el dobogni. Az érrendszerre, a keringésre gyakorolt hatás olyan, mintha intenzív gyakorlatokat, testedzést végeznénk. Ez pedig segít abban, hogy rugalmasak maradjanak az ereink, és elkerüljük a rossz keringéssel összefüggő betegségeket.

De nemcsak az erek állapotára hat pozitívan a rendszeres szaunahasználat, hanem a nyirokrendszerünket is valósággal felpezsdíti. Ennek köszönhetően jobb lesz az egészségünk, miközben az izzadás révén a bőr is szebbé válik, s megőrzi rugalmasságát, fiatalos kinézetét.

Mindemellett a fájdalmak mérséklésében is hasznos társunk a forróság, hiszen attól függetlenül, hogy az ízületi eredetű vagy az izomzat fájdalmáról van szó, a rendszeres szaunázással könnyebbé tehetjük a mindennapjainkat.

Számoljunk le a stresszel!

A tartós feszültség testileg és lelkileg is megterhelő az ember számára, éppen ezért nagyon fontos, hogy mit teszünk annak érdekében, hogy csökkentsük a mértékét. Nem mindig tehetjük meg, hogy egyszerűen elkerüljük. Ehelyett tehát olyan megoldások után kell néznünk, amelyekkel képessé válunk hatékonyan megküzdeni vele.

Egy kis wellness minden egyes nap eredményes eszköznek bizonyul. A magas hőmérsékletű szaunában a testünk végre ellazulhat, és megszabadul a méreganyagoktól is. Az ellazult izomállapot már eleve mérsékelt feszültséghez vezet a testben, amely aztán a mentális stressz levezetéséhez is ideális állapotot biztosít.

Ha minden egyes napon teszünk ezzel azért, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk, megnövekszik az energiánk is, amelyet így tudunk akár arra is fordítani, hogy még stresszmentesebbé varázsoljuk az életünket. Készen állsz a változásra?

 

Vissza