Milyen előnyöket tartogat a napelemes lámpa használata?

forrás: Kütyü Magazin - 2023. december 1.

A napelemes lámpa használatának számos előnye van, ezért célszerű minél alaposabban megismerni ezt a világítástechnikai eszközt. Az alábbi cikk elolvasása után te is pontosabb információkkal fogsz rendelkezni róla, ami segíthet a döntésben.

A napelemes lámpa választása mindig jó döntés

Tél van, ami egyet jelent azzal, hogy korán sötétedik, későn világosodik, így munkából jövet és munkába menet is sötétben kell boldogulni. Egyre nehézkesebb a közlekedés, egyre problémásabb A-ból B-be eljutni, így ahol csak lehet, meg kell oldanunk a megfelelő látási viszonyok kialakítását. Legalábbis ha nem szeretnénk, hogy a kaputól a bejáratig - vagy éppen fordítva, a bejárattól a kapuig - tartó út túlélőtúrává váljon. Szerencsére van megoldás - méghozzá nem is akármilyen!

Az Alkonylámpa napelemes lámpák sorát vonultatja fel azoknak, akik a kültéri világításnál is az energiatakarékos alternatívákat keresik. Ezen eszközök beszerzése nem kerül egy vagyonba, ahogy a felszerelésükhöz sem kell szakértőnek lenned - a működtetésük pedig ingyen van és folyamatosan biztosított. 

Miért használd ki te is a napelemes lámpa előnyeit?

Először is: miért is ne használnád ki? Napjaink energiaválsággal és magas költségekkel küzdő gazdasági helyzetében minden megspórolt forintnak nagy jelentősége van. Neked sem mindegy, hogy hónap végén mennyit kell kifizetned a világítási rendszered működtetéséért. A napelemes lámpának csak a beszerzési költségével kell számolnod, további anyagi ráfordítást nem igényel. Még csak vezetékelni sem kell, ami hatalmas előnyt jelent a hálózatról működtethető lámpával szemben.

További előnyök:

  • Könnyen, gyorsan, egyszerűen telepíthető
  • A napfény energiáját gyűjti össze, tárolja, majd használja a működéséhez 
  • Mozgásérzékelős változata még az “ingyen” energiával is takarékoskodik, hiszen csak akkor világít, ha feltétlenül szükség van rá.
  • Megfelelően elhelyezve megkönnyíti a közlekedést, elhárítja a balesetveszélyt.
  • Dekorációs elemnek sem utolsó.
  • LED-es fényforrásokkal rendelkezik, ami egyben azt is jelenti, hogy a LED innováció előnyeit is magában hordozza: költséghatékony, energiatakarékos, hosszú élettartammal rendelkezik.
  • Nem igényel speciális karbantartartást - csak az optimális elhelyezésre kell figyelni - azaz olyan helyre kell telepíteni, ahol a leghosszabb időn át éri a napfény a szolárpanelt. Időnként ezeket meg lehet tisztítani a rátelepedő portól, falevelektől, egyéb szennyeződésektől.

Mire figyelj a napelemes lámpa működtetése során?

A napelemes lámpában a napsütés hatására feltöltődik a lámpatestben lévő akkumulátor, majd az elraktározott energiát használva sötétedéskor működésbe lép. A szolárlámpák segítségével jelentősen mérsékelhető az energiafogyasztás, így a villanyszámla összege is. 

A napelemes lámpa kiválóan funkcionál dekorációs célokat szolgálva, de általános világításként is megállja a helyét megfelelő számban és formában elhelyezve. Szerezz be te is napelemes lámpát, és használd ki az előnyeit!

Vissza