Tanulj mások hibáiból, mutatjuk, hogy mit ne csinálj a fürdőszoba kialakításánál!

forrás: Kütyü Magazin - 2023. december 1.

Nemcsak jó érzés belépni egy, az ízlésed szerint kialakított esztétikus és tökéletesen kivitelezett fürdőszobába, hanem időt tölteni is nagyszerű, akár egy sietős hétköznapi tisztálkodásról, akár hosszabb relaxálásról van szó.

Azonban a nem megfelelően kialakított és kivitelezési hibáktól hemzsegő helyiség sok bosszúságot okozhat, így érdemes körültekintően nekikezdeni. Mindennek az alapja a körültekintő tervezés, de a megvalósítás során sem árt résen lenni, hogy elkerülhesd a leggyakoribb hibákat. Bár a legtöbb cikk a “hogyan csináld” metódusra ad tippeket, mi most a gyakori malőröket szedtük csokorba.

Szép és funkcionális fürdőszobák

Minden lakástulajdonos álma egy olyan fürdőszoba, amely az ízlésének maximálisan megfelel, komfortosan használható, funkcionálisan tökéletes. Dönteni kell a stílusról, arról, hogy kád vagy zuhanykabin legyen beépítve, határozni kell a burkolatok színeiről, a szaniterekről, a csaptelepekről, a világításról. 

Minden részlet tekintetében számtalan változat közül válogathatunk, árban is határ a csillagos ég, emiatt nehéz döntés előtt állunk. Érdemes átgondolni még a szaniterek, csempe és padlóburkolatok, a fürdőszobabútorok kiválasztása előtt, hogy milyen stílust szeretnénk, illetve milyen színeket részesítünk előnyben. 

Tartsd szem előtt, hogy egy fürdőszobát legalább 10-15 évre választunk, így tartós, időtálló, minőségi anyagokra van szükség. 

Alapvető hibák, amiket kerülj el!

Senki nem szereti a tucatmegoldásokat. Ahhoz, hogy egyedi legyen az tisztálkodás szentélye, gondos tervezésre van szükség, így elkerülhetők a legnagyobb, és költségesen helyrehozható bakik. 

Nem kell, hogy a trendeket kövesd, egyszerű vonalú szaniterekkel is alkothatsz egyedit, azonban kerüld melléjük az egyszerű, minden mintát, egyediséget nélkülöző csempéket, és főleg ne burkolj plafonig!

Törekedj egyszerűségre, harmóniára, kettőnél több burkolattípust ne válassz a fürdőbe, és az elsődleges szempontként a tartósságot tartsd szem előtt! A költségvetésed behatárolhatja, hogy dizájn terén meddig mehetsz el.

Az egyes darabok kiválasztásánál tartsd szem előtt az összhatást, ne válassz mindenből trendit, mert az ellenkező hatást érheted el vele!

A tárolókat igazítsd a fürdőt használók számához, szokásaihoz, de törekedj arra, hogy ne zsúfold tele a helyiséget, inkább praktikus, ötletes bútorokat válassz, így lehet rendezett a tisztálkodásra szánt helyiség!

A nyugalom szigete

Egy fárasztó, munkával teli nap vagy sportolás után kellemes lehet egy forró, az izmokat ellazító, nyugtató zuhany vagy fürdő. Szokásaidhoz, életmódodhoz mérten válaszd meg, hogy milyen funkciók kerüljenek a fürdőbe! 

A színeknek ezen helyiség esetén is fontos szerep jut, befolyásolják a hangulatát, az időtállóságát. A semleges színek minden stílushoz illenek, hosszú távra is jó választást jelentenek, és általuk megteremtheted a diszkrét légkört a relaxáláshoz.

Vissza