Jól szerepeltek a TCL legújabb innovációi a CES-en

Kütyü Magazin - 2024. január 18.

A TCL Electronics, a világ egyik vezető fogyasztói elektronikai termékeket gyártó vállalata ma arról számolt be, hogy számos terméke és technológiai megoldása, így például a 115 hüvelykes QM891G QD-Mini LED televízója, egyes okostelefonjai és tabletjei, amelyeket a TCL új NXTPAPER 3.0 kijelző-technológiával láttak el, a RayNeo X2 Lite AR-szemüvege, valamint a TCL Q Class hangfalai számos díjban és elismerésekben részesültek a szaksajtó és szakmai szervezetek részéről.

  

Ebben az évben a TCL volt a CES egyik kiemelt kiállítója, annak köszönhetően, hogy több termékkategóriában is áttörő újdonságnak számító innovatív technológiákat mutatott be. A TCL azért került a figyelem középpontjába, mert nem kevesebb, mint hat elismerést vett át az Asia Digital Group és a European Digital Group által szervezett 2023-2024. évi Global Top Brands (GTB) díjkiosztó gálán, amelyet az International Data Corporation és a TWICE is támogatott. Ezt az eseményt erős szakmaisága és hitelessége miatt övezi különleges érdeklődés a fogyasztói elektronikai termékeket gyártó iparágban. A vállalat nevében Bill Jiang, A TCL Industries Alelnöke és a Global Marketing Center ügyvezetője vette át a díjakat az ünnepségen. 

A TCL 115 hüvelykes QM891G tévékészüléke, a világ legnagyobb QD-Mini LED tévéje kapta az Innovative Display Technology idei Arany Érmét a GTB-től az általa képviselt, úttörő jelentőségű kijelző-technológiai innovációért. A TCL legújabb tabletje, a TCL NXTPAPER 14 Pro, illetve a RayNeo X2 Lite AR (kiterjesztett valóság) szemüveg – amelyek az iparág első internetkapcsolattal rendelkező, intelligens, mobil szórakoztató elektronikai készülékei közé tartoznak – egyfelől a „Szemkímélő Kijelző-technológiai Innovációs Díjat” (Eye Protection Display Technology Innovation Award), másfelől az „AR Szemüvegek Innovációs Díját” (“AR Glasses Innovation Award of the Year”) nyerték el.  

 

 

Mindezeken túl a TCL-t a GTB az elmúlt év tíz legjobb fogyasztó elektronikai termékeket és tévékészülékeket gyártó vállalata közzé sorolta (“2023-2024 Global CE Brands Top 10” és “2023-2024 Global TV Brands Top 10”), illetve a legjobb 50 fogyasztói elektronikai vállalat közzé is beválasztotta (“2023-2024 Global CE Brands Top 50”) a nagyratörő, másokat is inspiráló innovációk melletti elkötelezettségéért („Inspire Greatness”), amit az innovatív technológiákat alkalmazó termékeinek széles választékával érdemelt ki.  

A GTB elismerései mellett a TCL 40 NXTPAPER okostelefon a CES 2024 Innovációs Díját (CES 2024 Innovation Award) is elnyerte a mobil készülékek, kiegészítők és applikációk kategóriájában. A TCL 40 NXTPAPER azért kapott elismerést, mert a szemkímélő okostelefonok között a világon elsőként alkalmazza azt a forradalmian új, színes technológiát, amely a kijelzőnek papírszerű megjelenést kölcsönöz, és ezzel teszi még kényelmesebbé a megtekintést. A nemzetközi sajtó a TCL CES-en bemutatott innovatív megoldásai és okostermékei közül többet is „Best of CES 2024” díjban részesített. Összességében a TCL 34 olyan elismerést nyert el, amelyeket neves szaklapok – például a Digital Trends vagy az Android Authority adományoztak neki.  

Különböző szakmai szervezetektől is érkeztek elismerések, amelyek a vállalat széles portfólióját, kimagasló innovációit és a magas termékminőséget díjazták. Az úttörő innovációkat alkalmazó X955 és a C755 TV termékcsaládok a világon elsőként szerezték meg a TÜV Rheinland „realisztikus vizuális élmény” tanúsítványát. A 27R83U/34R83Q professzionális monitor termékcsalád Pantone Validated elismerésben részesült a 2024. évi CES-en. Ez a besorolás lényegében a Pantone Matching System (PMS) rendszeren alapul, ami egy több mint 2000 színt tartalmazó színkönyvtár.  

Az elmúlt években a TCL Electronics következetesen hajtotta végre azt a növekedési és szerkezetátalakítási stratégiát, amely a világ egyik vezető okoseszköz-gyártó vállalatává tette. A vállalat a világ számos pontján működtet kutatás-fejlesztési központokat, és világszerte több ezer iparági partnerrel működik együtt. Ezen innovációs műhelyek szinergiáit használja fel ahhoz, hogy tovább bővítse termékeinek körét, hogy áttöréseket érjen el a termékfejlesztésben, és hogy még többet tudjon nyújtani a vásárlóinak. 

Kulcsszavak: CES 2024, TCL
Vissza