Hogyan ápold az érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrt?

forrás: Kütyü Magazin - 2024. április 1.

Nemcsak kellemetlen, de látványos is a kipirosodó, gyulladásra hajlamos, rosaceás arcbőr, az önbizalmat is negatívan befolyásolja, ráadásul a probléma az idő előrehaladtával rendszerint fokozódik, így megfelelő kezelésre van szükség. 

Amennyiben az időjárás, a szélsőséges hőmérséklet, a kémiai anyagok vagy akár a vizes lemosás hatására is feszül, ég, fokozottan érzékeny a bőröd, ráadásul hámlással, viszketéssel is társul, ideje komolyan venni és foglalkozni vele. Milyen kozmetikumokat használj, melyek azok, amelyek nem súlyosbítják a kellemetlen tüneteket, hanem épp ellenkezőleg, nyugtatólag hatnak a bőrre, ezáltal csökkentik a pirosságát?

Mi okozza a bőr kipirosodását?

Napjainkban számos olyan kozmetikumot találni, amelyek 1-1 probléma, így például a kipirosodásra hajlamos bőr esetén célzottan hatnak, kiemelkednek közülük az Alveolashop.hu prémiumminőséget képviselő Solanie érzékeny bőrre kifejlesztett krémek.

A bőr érzékenységét a védőréteg károsodása, a bőrfelszín kiszáradása, dehidrációja okozza. Kevesebb zsírt termelnek a faggyúmirigyek, illetve kevesebb nedvességmegkötő anyag keletkezik, emiatt a bőrsejtek elszarusodási folyamata zavart szenved. A kórokozók, szennyezőanyagok könnyebben átjutnak, a tápanyagok viszont nem érik el a mélyebb rétegeket, megváltozik a bőr mikroflórája. 

Rosacea is állhat a probléma hátterében. Ennek tünetei az orca és az orr kipirosodása, érzékenység, pattanásszerű képződmények, zsíros, de mégis hámló bőr, seprűvénák. De a bőrpírt okozhatja égő és viszkető érzéssel járó ekcéma és allergia is. 

Az érzékenységet tovább fokozza a nem megfelelő kozmetikumok használata, éppen ezért kerülni kell minden irritáló hatóanyagot, és bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmazó arckrémeket érdemes alkalmazni. 

Mi lehet hatásos az érzékeny bőrre?

Bármi is okozza a bőr kipirosodását, az egyensúlyi állapot visszaállítása a kezelés első és legfontosabb lépése. Kizárólag tudatos bőrápolással enyhíthetők a tünetek, a diszkomfort érzés. Az arcápolási rutin kialakításakor egyrészt a gyulladáscsökkentésre, másrészt a hidratációra kell helyezni a hangsúlyt. Óvni kell a bőrt az erős napsugárzástól, így a fényvédelem elengedhetetlen. 

Bánj kíméletesen a bőröddel, ne dörzsöld, használj speciális, kifejezetten erre a problémára kifejlesztett, irritatív hatóanyagoktól - alkohol, illatanyagok, illóolajok - mentes kozmetikumokat!

Hatékony segítség 

Számos kozmetikum készül a rosaceás bőr kezelésére, de közülük is kiemelkedik a Solanie Anticuperose szérum, amely gyógynövény-kivonatokban gazdag, továbbá speciális illóolajokat tartalmaz. Összetevőinek szinergikus hatása mérsékli a zavaró bőrpírt, csökkenti a hajszálértágulatok láthatóságát, segíti a sebgyógyulást. Regenerál, fertőtlenít, csillapítja a gyulladást és a viszketést.

Válassz gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló kozmetikumokat, melyek segítségével visszanyerheti a bőröd az ellenálló képességét, megszűnhet az állandó irritáció!

Vissza