Szitanyomás, az éles és tűpontos logózási technika

forrás: Kütyü Magazin - 2024. április 1.

A logózással nagyon egyedivé és emlékezetessé tudod tenni a céges formaruháidat, de bármely olyan elemet, amely kapcsolható egy vállalkozáshoz vagy brandhez. A szitanyomás az egyik olyan elterjedt sokszorosító eljárás, amellyel nagyon sokféle anyagra fel lehet vinni mintákat, logókat és szövegeket is.

Előszeretettel alkalmazzák emblémák nyomtatására, főleg ruhadarabok nyomtatására, de elképzelhetetlenül sok más anyagra is vihetnek fel mintákat így, többek között kütyükre, matricákra, óralapokra, tech cuccokra és ezernyi más termékre.

Nagyon tartós és ideális pontos nyomatokhoz

Ha legalább 25 darab terméket szeretnél logóztatni, akkor mindenképpen érdemes a Cegesruha.hu szitanyomás szolgáltatását választanod. Hiszen nem mindegy, hogy kivel dolgoztatsz. A hosszú évek tapasztalata és a minőség ugyanis ebben az esetben is nagyon kifizetődő tud lenni. Nem érdemes tehát az olcsóbb árképzést kínáló szolgáltatók ajánlatának bedőlni.

Előfordulhat, hogy akár pár havonta ki kell cserélned a vállalkozásodban dolgozók munkaruháit, ilyenkor pedig a szitanyomásos technológia választása a leginkább ideális. Sokkal élesebb és tisztább vonalakat is láthatóvá tudsz tenni ezzel. Költséghatékony logózást tesz lehetővé, amely különösen nagy mennyiségű logó nyomtatása esetén éri meg a legjobban.

A fényt használó technika

Azt beszélik, hogy a szitanyomás technológiája Kínából ered. Innen aztán más ázsiai területekre is eljutott, Japánban például továbbfejlesztették. Európában a XVIII. századtól alkalmazzák, s napjainkra már különféle típusai is megjelentek, hiszen szitanyomás alatt gyakran még a direkt nyomást, a transzfernyomást, a tamponnyomást és a hőnyomást is érteni szokták.

A szitanyomás egy olyan nyomtatási technika, amelyet sík felületek dekorálására használnak. Formaruhák nyomásához, logózásához is ideális választás A nyomtatáshoz szitát használnak, ez egy keretre feszített szövetből vagy fémhálóból készül. A szita felületén van egy fényérzékeny réteg, amelyet úgy alakítanak ki, hogy az a megvilágítást követően csak a kívánt mintán engedi át a festéket. A többi terület ugyanis a fény hatására megszilárdul.

Vektoros logó kell hozzá

Olyan anyagokra lehet a legjobb eredménnyel mintát felvinni szitanyomásos technikával, amelyeknek van egy kis nedvszívó képessége. Éppen ezért ideális formaruhák és számos textília logózásához illetve feliratozásához is. Kivételt jelentenek a selyem és organza anyagok, a pufi mellények, a polár termékek, valamint a baseball sapkák. Hogy az eredmény tökéletes legyen, a megrendeléshez mindig vektoros logó szükséges.

Nem véletlenül nagyon sokoldalú és népszerű nyomtatási technika a szitanyomás, amelyet számos különböző célra lehet használni. Tartós, élénk színű és pontos képeket lehet vele készíteni, továbbá költséghatékony megoldást jelent nagy mennyiségű nyomtatás esetén.

Vissza