A HONOR Magic Moments Awards az okostelefonos fotózás művészetét ünnepli

Kütyü Magazin - 2024. április 5.

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

A több mint 100 ezer dolláros összdíjazású versenyre április 6-a és augusztus 6-a között lehet nevezni a hivatalos weboldalon vagy a közösségi médián, az eredményhirdetés pedig szeptemberben lesz.

George Zhao vezérigazható kitért arra, hogy a 2021-ben megalapított HONOR Magic Moments Awards célja, hogy nemzetközi platformja legyen az okostelefonos fotózásnak, és arra inspirálja a felhasználókat, hogy megéljék kreativitásukat. „Ebben a versenyben azonos feltelekkel nevezhetnek a profi fotósok, és a hétköznapi mobilos felhasználók is” – nyilatkozta Zhao, aki hozzátette, hogy a három évvel ezelőtti kezdés óta 51 országból és régióból, 320 ezer jelentkezőtől több mint 1 millió nevezés érkezett.

 

 

A nyerteseket a fotózás különböző területeinek elismert szakemberei választják ki olyan szempontok alapján, mint a képalkotás, a kifejezés és a technikák alkalmazása. A zsűri tagjai:

•  Zhao Yingxin, a China Photo Press főszerkesztője és az Olimpia történetének első női operatív fényképezési igazgatója

•  Jassim Rabia Al-Awadhi, az Emirates Photography Association elnöke és az UAE fényképezési klub alapítója

•  Ale Megale, LUX Audience Awards nyertes

•  Mathieu Courdesses, híres francia természetfotós

•  Stefano Guindani, elismert olasz divatfotós és művész

•  Samuel Deng, a HONOR CTO-ja

•  Hou Weilong, a HONOR képalkotási szakértője

 

Idén hat kategóriában lehet nevezni: Úton, Mi, Védelem, A pillanat, A történet és Videó. Ezekkel a HONOR arra ösztönzi az alkotókat, hogy használják ki a technológia erejét a hiteles emberi történetek megradasával a különböző témák mentén. A Védelem kategória például olyan fotókat vár telefontól függetlenül, amik a fenntartható jövő megteremtéséért tett emberi erőfeszítéseket örökítik meg.

 

 

A HONOR Magic Moments Awardson összesen 100 ezer dollárnyni jutalmat osztanak szét a 59 díjazott között, beleértve a 15 ezer dolláros fődíjat is, amit az Év fotósa kap. Minden kategóriában az első három helyezettet díjazzák, akik rendre 5 ezer, 3 ezer, illetve ezer dollár jutalmat kapnak. A Recommendation Award és az Excellence Award díjaknak 20-20 nyertese lesz a kategóriáktól függetlenül, akik egy HONOR Magic6 Pro-t és a legújabb HONOR N szériás termékeket kapják.

Az okostelefonok kameratechnológiájának globális vezetőjeként a HONOR folyamatosan javítja a mobilfotózás élményét azáltal, hogy az AI-ba és az optikai technológiába fektet. A legújabb csúcskategóriás HONOR Magic6 sorozat az okostelefonos sportfényképezésben a következő generációs HONOR Falcon kamerarendszerrel és a HONOR platformszintű AI-jával rendelkezik, így minden helyzetben és a teljes fókusztartományban gyors fotókészítésre képes. A PORSCHE DESIGN HONOR Magic6 RSR a fejlett HDR LOFIC érzékelővel és az autonóm vezetési technológiából adaptált LiDAR mátrix autofókusz rendszerrel az okostelefonos fotózást még magasabb szintre emeli. Ez a rendszer olyan élményt nyújt, amely a professzionális minőségű fényképezőgépekével vetekszik.

Április 6-tól augusztus 6-ig a fotózás szerelmesei a HONOR hivatalos weboldalán küldhetik be pályamunkáikat. A beküldési felület április 6-án, magyar idő szerint reggel 9-kor nyílik meg. A 2024-es HONOR Magic Moments Awardson részt vehetnek azok is, aki a közösségi médiacsatornákon posztolnak, a képaláírásokba a #HONORMagicMoments feliratot írva.

Vissza