Szűrés

A(z) üzenetküldő kulcsszót tartalmazó cikkek

A Viber új, párkapcsolati tematikájú funkciókkal bővül

2022. február 14. -

A Rakuten Viber elindítja új, Valentin-napi kampányát interaktív, párkapcsolati tematikájú funkciókat kínálva felhasználóinak. Az ünnepi újítások között mókás AR lencsék, matricacsomagok, egy boldogságtippeket és kapcsolati kvízt kínáló, valamint egy szókincs-tanuló chatbot is szerepel, amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy több mint 30 nyelven tanulják meg azt mondani, hogy szeretlek. 

Tovább

107.000 euróért kelt el a világ első SMS üzenete

2021. december 21. -

Először, másodszor, senkit többet? Harmadszor! Kicsit több mint fél órával az aukció elindítása után Claude Aguttes lezárta a világ első SMS-ének árverését Párizsban. A világ első SMS-ének ezzel új tulajdonosa lett: az ajánlattevő 107.000 eurót, azaz közel 40 millió forintot fizetett az első SMS kommunikációs protokolljának NFT formában halhatatlanná vált másolatáért. A Vodafone az árverésből származó bevételt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) ajánlja fel az otthonuk elhagyására kényszerülő emberek támogatására.

Tovább

15 betű, amely 1992-ben megváltoztatta az emberek közötti kommunikációt

2021. december 14. -

A Vodafone digitális műtárgyként árverésre bocsátja a világ első SMS-ét. Az üzenetet 1992. december 3-án továbbították a Vodafone hálózatán keresztül, és a Vodafone alkalmazottja, Richard Jarvis fogadta egy karácsonyi bulin. Az üzenet 15 betűből állt: ‘Merry Christmas’ azaz ‘Boldog karácsonyt!’. Az SMS-t nem helyettesíthető tokenként (non-fungible token, NFT) árverezik el a franciaországi Aguttes aukciósház által szervezett egyedülálló árverésen. 

Tovább

A Viber felhasználók számára a magánélet biztonsága a legfontosabb

2021. január 31. -

A Rakuten Viber ismertette az üzenetküldő alkalmazáson belül indított, közvélemény-kutatásának eredményeit, amelyben önkéntesen mintegy 340 000 ember vett részt. A kutatásban világszerte résztvevő felhasználók 77 százaléka szerint a digitális térben zajló magánélet megőrzése kulcsfontosságú számukra.

Tovább