A Samsung felgyorsítja az AI mobilélmény terjedését

Kütyü Magazin - 2024. február 23.

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

„A Galaxy AI esetében nemcsak az volt a célunk, hogy elhozzuk a mobil AI korszakát, hanem az is, hogy még több felhasználóhoz eljuttathassuk a mesterséges intelligenciát – mondta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke. – Ez csupán a Galaxy AI kezdete, ugyanis azt szeretnénk, hogy 2024-ben több mint 100 millió Galaxy felhasználó átélhesse ezt a mobilélményt, miközben továbbra is igyekszünk kihasználni az AI mobiltechnológiában rejlő határtalan lehetőségeket.”

 

Nyelvi akadályokon átívelő kommunikáció

Mostantól még több Galaxy felhasználó fedezheti fel az AI által támogatott készülékeken a Galaxy AI funkciók mindennapi kommunikációt megkönnyítő lehetőségeit. A funkciók közé tartozik az üzenetek hangnemének finomítása, valamint azok 13 különböző nyelvre történő lefordítása a Chatsegéd alkalmazással. Az Élő fordítás a telefonbeszélgetések során biztosít azonnali hang- és szöveges fordítást, így növelheti a valós idejű interakciók hatékonyságát. A Tolmács segítségével a felhasználók utazásuk során közvetlenül elbeszélgethetnek a helyi lakosokkal, mivel az osztott képernyős funkció szöveges fordításokat generál az élő társalgásokhoz.

 

Páratlan produktivitás

A Galaxy ökoszisztémában szélesebb körben elérhető Galaxy AI zökkenőmentes felhasználói élményt tesz lehetővé az AI által támogatott eszközökön is, így még hatékonyabban végezhetők el a mindennapi feladatok. A keresési funkciók lehetőségeit a Bekarikázással keresés a Google-lel fokozza, amely egy gyors körkörös mozdulattal intuitív keresési eredményeket kínál. Számos rendszerező funkció könnyítheti meg a napi szervezési feladatokat, a Jegyzetsegéd például lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy összefoglalókat és előre elkészített formátumokat hozzanak létre, összefoglalókat generáljanak és lefordítsák jegyzeteiket. A Böngészési segéddel még gyorsabban képbe kerülhetnek az aktuális hírekkel, mivel a funkció átfogó összefoglalót készít a cikkek alapján. Az Átírósegéd könnyedén írásos szöveggé formálja a megbeszéléseken rögzített felvételeket, amely alapján összefoglalót és fordítást készít.

 

Megfékezhetetlen kreativitással bontakoztathatod ki a benned rejlő művészt

A Galaxy AI képszerkesztő funkcióval a Samsung megerősíti szerepét a felhasználók kreativitásának felszabadításában. A Galaxy legújabb frissítésével a vállalat egy olyan mesterséges intelligencia alapú eszközkészletet kínál, amellyel a fénykép elkészítése után is ösztönzi a kreatív szabadság kibontakoztatását. A felhasználók a Generatív szerkesztéssel az AI által támogatott eszközökön könnyedén átméretezhetik, áthelyezhetik vagy átrendezhetik a fénykép tárgyát, hogy tökéletesítsék jól sikerült felvételeiket. A Szerkesztési javaslatokkal még gyorsabban és egyszerűbben dolgozhatják át az elkészült felvételeket. Lassított felvételekhez pedig nem kell új felvételt készíteni, mivel az AI Lassított Felvétel (Instant slow-mo) funkció extra képkockákkal jeleníti meg az izgalmas pillanatokat.

A Galaxy készülékek még sokszínűbben testre szabhatók a mesterséges intelligencia által generált háttérképekkel, így a felhasználók elképzelései kelhetnek életre a Galaxy AI által támogatott készülékeken.

Vissza