LG Optimus LTE Tag: az NFC előnyeivel

Farkas Norman - 2012. február 20.

A koreai gyártó bemutatta Android rendszerű okoselefonját, melynek igazi érdekessége, hogy az NFC technológia – és az úgynevezett Tag+ matricák - alkalmazásával rendkívül praktikus megoldásokat tartogat a számunkra.

A 4,3 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású, - a frissen bemutatott Optimus Vu-éhoz hasonlóan 650 nit fényerejű - IPS képernyővel, kétmagos, 1,2GHz órajelű Qualcomm processzorral, 16GB belső tárhellyel, 5 megapixeles, LED villanóval segített fő-, illetve 1,3 megapixeles előlapi kamerával, valamint Bluetooth, WLAN, GPS és NFC modullal felvértezett eszköz CDMA és LTE hálózatokon képes üzemelni. A 127 x 68 x 9,7 milliméteres, 140 grammos eszköz energiaellátását egy 1700mAh teljesítményű akkumulátor biztosítja. A kütyü fedélzetén az Android 2.3 Gingerbread rendszer tejesít szolgálatot, ám annak helyét hamarosan az Ice Cream Sandwich veheti át.

LG Optimus LTE Tag és a praktikus Tag+ matrica

A LG Optimus LTE Tag lényegében egy középkategóriás okostelefonnak tekinthető, mégis van néhány érdekes fícsör a tarsolyában. A gyártó ún. Tag+ matricák gyártását tervezi, melyek az NFC technológiát kiaknázva lehetőséget nyújtanak arra, hogy a mobiltelefon – meghatározott működési profilok segítségével - roppant gyorsan és egyszerűen alkalmazkodhasson az egyes helyszínekhez. Például, ha a kocsi műszerfalára ragasztott matrica előtt elhúzzuk az eszközt, akkor az máris elindítja a navigációs alkalmazást. Ha kicsit belegondolsz, akkor rájössz, hogy rengeteg esetben használható ez a kényelmes megoldás, bár sok esetben feleslegesnek is tűnhet.

Az LG Optimus LTE Tag először Dél-Koreában landol a piacon, európai megjelenése kétséges.

Vissza