Tegra 4 processzorral érkezhet a Xiaomi MI-3

Farkas Norman - 2012. december 14.

A friss hírek szerint a Xiaomi 2013-ban piacra kerülő csúcsmodellje négymagos Tegra 4 processzort, LTE támogatást, 12 megapixeles kamerát és 4,5 hüvelykes Full HD kijelzőt tudhat majd magáénak.

Ha az idejekorán felreppent pletykák igaznak bizonyulnak, akkor a Xiaomi jövőre sem változtat jól bevált receptjén, azaz rendkívül ütős hardverrel és igen vonzó árcédulával látja el következő csúcsmodelljét.

A jóslatok szerint a Xiaomi MI-3 előlapján egy 4,5 hüvelykes Full HD (1920 x 1080 px) kijelző feszít, amely a JDI gyártósoráról kerül majd le. A készülék lelke egy négy 1,8, vagy 2GHz órajelű ARM Cortex A15 magot és fejlett GeForce grafikus chipet tartalmazó NVIDIA Tegra 4 processzor lesz, melyet 2,5GB RAM egészít ki. A telefon hátlapján egy 12 megapixeles, LED villanóval segített AF kamera kaphat helyet.

A fenti információkat nem érdemes készpénznek venni, hiszen a Xiaomi MI-3 megjelenésére csak 2013 utolsó negyedévében számíthatunk, s addig még rengeteg változás történhet. Apropó változás! Nem kizárt, hogy az Oppo nyomdokaiba lépve egy idő után a Xiaomi is kitör a hazai piacról, s egyéb régiókban is értékesíteni kezdi készülékeit.

Kulcsszavak: Xiaomi, Tegra 4, Full HD
Vissza