Samsung Galaxy S III mini teszt

Kupeczky Márk - 2013. január 15.

Az ünnepek alatt szerkesztőségünkben járt a Samsung Galaxy S3 kistestvére, az S3 mini. Márványfehér színben, Android 4.1 JellyBean-nel a fedélzetén érkezett, sok kis extrával és az S3 már bevált formatervének kicsinyített másával.

 

Szoftver és alkalmazások

A Samsungnál nem szokás a várakozás, így egy elég friss, 4.1.1-es Android Jelly Bean-nel örvendeztetik meg a készülék tulajdonosait. Ez el is várható 2013 küszöbén. Az Android ezzel a verzióval végre kezd egy olyan formát ölteni, ami még a megrögzött ellenzőket is meglágyítja használhatóság szempontjából. Mivel egy Samsung készülékről beszélünk természetes, hogy a saját felületüket húzták rá az operációs rendszerre. Jelen esetben már nem az eddig megszokott TouchWiz-ről van szó, hanem az S3-ból már ismert NatureUX szerepel. Ez természetesen nem csak a kinézet változását jelenti, hanem kiegészítő alkalmazásokat és widgeteket is magába foglal.

 

 

Nagyon kellemes az egész felület, jól használható, reszponzív (ezt kiegészíteném azzal, hogy néha a kevésbé izmos hardver miatt még mindig nem egy szélvész), összességében nagyon jó felhasználói élményt ad vissza.

Sok előretelepített Samsung alkalmazás vár ránk a készüléken, köztük a Samsung saját piactere a Samsung Apps, az S Suggest, az S Voice, az S tervező valamint a ChatON csevegő kliens. A kamera és a zenelejátszó felülete is egyedi, különböző extra beállításokkal és opciókkal.

Zenehallgatás terén a készülékhez kapott füles megfelelő, a lejátszóban található hangszínszabályzó is teszi a dolgát, ahogy kell, így erre se lehet panasz.

 

Verdikt

A Galaxy S3 mini egy külsőre megnyerő, nagyon kézre álló és jól kezelhető készülék. Csak az fog benne csalódni, aki a nevéből kiindulva az S3 brutális hardverét várja ebben a méretben. Aki el tud vonatkoztatni a nagytestvértől és nem bánja, hogy egy közepes teljesítményű processzort bújtattak egy remekül összehozott külsőbe, az elégedetten foghatja kezében az S3 minit.

 

 

 

 

Vissza